Megöllek titeket, kiabálta az óvónőknek az ovis kislány unokabátyja, pénzbüntetést rótt rá a bíróság

facebook megosztás

A Zalaegerszegi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a férfinak az ügyében, aki egy zalaegerszegi óvoda nevelőit fenyegette meg.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2022. február 16-án az unokahúgát ért sérelem miatt akarta számonkérni egy megyeszékhelyi óvoda dajkáját.

Az indulatos férfi a neki ajtót nyitó nevelőtől kiabálva kérte, hogy hívja oda a dajkát. Ezt hallva az intézmény vezetője is odament az egyre dühösebb vádlotthoz, aki továbbra is azt követelte, hogy beszélhessen a kollégájukkal. Miután a sértettek nem tettek eleget a kérésnek, a férfi szidalmazni, fenyegetni kezdte őket.

Többek között azt ordibálta, hogy „megöllek titeket”, „rátok gyújtom a házat”. Mivel a sértettek a vádlott viselkedésétől megijedtek, jelezték, hogy hívják a rendőrséget. Ennek hatására a férfi – még mindig hangoskodva –, de távozott az óvodától.

A bíróság a vádlottat két rendbeli zaklatás vétsége miatt 360.000 forint pénzbüntetés megfizetésére ítélte.  A büntetővégzés jogerős – tájékoztatta lapunkat dr. Vándor Virág bíró, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.