Reneszánszukat élik a kézműves édességek

facebook megosztás

Egyre többen érdeklődnek Kanizsán a kézműves édességek iránt, legyen az egy sütemény vagy egy különleges ízesítésű bon-bon. Az áremelkedés ugyan ezen finomságoknál is érezhető, ennek ellenére a készítők szerint reneszánszát élik a kézzel készült finomságok. 

Az adalékanyag-mentességre Kanizsán is sokan próbálnak odafigyelni. Cserti Csilla arra törekszik cukrászdájának árai kapcsán, hogy ne számítson luxusnak egy édességet elfogyasztani.  

– Én azt látom, hogy a kézműves süteményekre van igény. Ennek van nagyon jól megfogható indoka, több is. Az egyik az az, hogy minőséget tükröz, kis mennyiségben gyártott, mert a kézművességnek van egy reneszánsza, mindenben most a mai világban. És az, hogy frissen, adalékmentesen készítjük a dolgokat, ez azért egy vonzó tényező a fogyasztók szempontjából. Ha egy szóval vagy egy rövid mondattal, kifejezéssel szeretném összefoglalni, akkor csak annyit tudok mondani, hogy olyan, mint otthon – emelte ki Cserti Csilla, a Cukker Művek tulajdonosa.

Pár éve kezdett el foglalkozni kézműves csokoládékkal Bedő Adrienn. Most sok színes bon-bont, táblás csokikat készítenek, különböző gyümölcsökkel és magvas feltétekkel a párjával közösen a nagykanizsai műhelyükben. Ők is azt tapasztalják, hogy egyre nagyobb az érdeklődés az egyedi édességek iránt.

– Igen, mi is úgy vettük észre, hogy egyre inkább kedvelik kézműves minőségi termékeket és ez vonatkozik a csokoládéra is. Nagyon sokan visszajönnek már, mondják, hogy a boltban vásárolt csokikat, most már kezdik kiszorítani otthonról, és főként ilyeneket vásárolnak, kicsit kevesebbet vesznek belőle, mint a nagy áruházláncok polcairól, de amúgy rendszeresen járnak –fogalmazott Bedő Adrienn,  a Chocoland csokoládé-termékkészítője.

A speciális étrenddel rendelkezők számára is kedvező lehet ez a megoldás, hiszen cukor-, mindenmentes és vegán termékek is megtalálhatók a polcokon.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.