Reneszánszukat élik a kézműves édességek
Egyre többen érdeklődnek Kanizsán a kézműves édességek iránt, legyen az egy sütemény vagy egy különleges ízesítésű bon-bon. Az áremelkedés ugyan ezen finomságoknál is érezhető, ennek ellenére a készítők szerint reneszánszát élik a kézzel készült finomságok.
Az adalékanyag-mentességre Kanizsán is sokan próbálnak odafigyelni. Cserti Csilla arra törekszik cukrászdájának árai kapcsán, hogy ne számítson luxusnak egy édességet elfogyasztani.
– Én azt látom, hogy a kézműves süteményekre van igény. Ennek van nagyon jól megfogható indoka, több is. Az egyik az az, hogy minőséget tükröz, kis mennyiségben gyártott, mert a kézművességnek van egy reneszánsza, mindenben most a mai világban. És az, hogy frissen, adalékmentesen készítjük a dolgokat, ez azért egy vonzó tényező a fogyasztók szempontjából. Ha egy szóval vagy egy rövid mondattal, kifejezéssel szeretném összefoglalni, akkor csak annyit tudok mondani, hogy olyan, mint otthon – emelte ki Cserti Csilla, a Cukker Művek tulajdonosa.
Pár éve kezdett el foglalkozni kézműves csokoládékkal Bedő Adrienn. Most sok színes bon-bont, táblás csokikat készítenek, különböző gyümölcsökkel és magvas feltétekkel a párjával közösen a nagykanizsai műhelyükben. Ők is azt tapasztalják, hogy egyre nagyobb az érdeklődés az egyedi édességek iránt.
– Igen, mi is úgy vettük észre, hogy egyre inkább kedvelik kézműves minőségi termékeket és ez vonatkozik a csokoládéra is. Nagyon sokan visszajönnek már, mondják, hogy a boltban vásárolt csokikat, most már kezdik kiszorítani otthonról, és főként ilyeneket vásárolnak, kicsit kevesebbet vesznek belőle, mint a nagy áruházláncok polcairól, de amúgy rendszeresen járnak –fogalmazott Bedő Adrienn, a Chocoland csokoládé-termékkészítője.
A speciális étrenddel rendelkezők számára is kedvező lehet ez a megoldás, hiszen cukor-, mindenmentes és vegán termékek is megtalálhatók a polcokon.
K.B.V.
(Borítókép: Kanizsa TV)
A rovat további hírei: Színes
Az ország déli és keleti vármegyéiben kezdődik a tavaszi rókavakcinázás
2023. márc. 23. 11:50A repülőgépes vakcinázás 2023. április 1-én kezdődik hazánk déli és keleti megyéiben.
Új alkoholmentes termékcsalád fejlesztésébe kezd a Pécsi Sörfőzde Zrt.
2023. márc. 22. 13:00A kutatás eredményeként a piacon jelenleg elérhető alkoholmentes gabonaitaloknál élettani szempontból értékesebb hatással bíró termékek jönnek létre, amelyek alapanyagként biotermesztésből származó gabonaféléket használnak majd fel.
Víz Világnapja – A tudatos vízhasználatért kampányol a Xylem
2023. márc. 22. 06:00Jelenleg a hazai ívóvízhálózaton 20 százalék körül van a fizikai veszteség, vagyis a vezetékeken lévő repedéseken, lyukakon, az illesztéseknél ennyi víz szivárog el, miközben például Nyugat-Európában 10-15 százalék ez az érték.
A tükörképüket támadó madarak védelmére hívják fel a figyelmet a természetvédők
2023. márc. 21. 09:25A hormonoktól feltüzelt hímek saját tükörképükkel vívott, sokórás mániákus harca teljesen természetellenes körülmények között zajlik, hiszen az "ellenség" nem adja fel, így a madár képes a végkimerülésig küzdeni.
Újra Nagykanizsára érkezett az Amazonas Terrárium
2023. márc. 20. 18:27Az egzotikus állatokkal foglalkozó vállalkozás több éve járja a magyar városokat. Kanizsán vasárnap a Honvéd Kaszinóban várták az érdeklődőket a távoli országokból származó hüllők és pókok.
Stresszkezelő és elmefejlesztő tanfolyam zajlik Nagykanizsán
2023. márc. 20. 18:16Az agykontroll az ország több városában elérhető, dél-Zalában a HSMK ad otthont a foglalkozásoknak.