Szombaton 10 órakor tartják a középiskolák a központi írásbeli felvételit

facebook megosztás

A diákoknak magyar nyelvből és matematikából kell számot adniuk a tudásukról. 

A nagykanizsai Hevesi Sándor Általános Iskolában jelenleg 65 végzős diák tanul, akik valamennyien folytatni szeretnék tanulmányaikat egy középfokú intézményben. A gimnáziumba jelentkezőket előkészítő tanórákkal is segítették.

– Ebből a 65 tanulóból 33, tehát több mint a fele, 51 százalék gimnáziumba jelentkezik, ezért ők most majd megírják a központi felvételi feladatsort. Folyamatosan, már szeptembertől készülünk mi is a felvételire, a tanárok a gyerekeket felkészítik. Matematikából és magyar nyelvből van felvételi előkészítő foglalkozás rendszeresen a 8. osztályosoknak –mondta el Szabó Erzsébet, a Hevesi Sándor Általános Iskola igazgatója.

– Tudtak készülni, mind az általános iskolákban, mind otthon, ettől függetlenül rengeteg fiatalt várunk, mindig nagyon örülünk, ha jönnek új diákok az iskolánkba, és számukra nem csak a felvételi vizsgáról szól azt gondolom. Hanem arról, hogy biztonságban érzik magukat, próbáljuk ezt a szorongást csökkenteni, és ez a nap én azt gondolom, mindenki számára emlékezetessé válik ezáltal, hogy igen, ez az első írásbeli vizsga, amikor is megmérettetnek –emelte ki Májer Anita, a Dr. Mező Ferenc Gimnázium igazgatója.

A feladatsorok valószínűleg az előző évek színvonalát hozzák, a megszokott típusfeladatok összeállításában azonban várhatóak változások. A vizsgák eredményeit február 10-én hirdetik ki, és ezek alapján adhatják le jelentkezéseiket a diákok február 22-ig.

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.