Természetes megoldások, ha késik a baba

facebook megosztás

Dr. Szuromi András szülész-nőgyógyász, homeopata szakorvos egyik szívügye a háborítatlan szülés, de már a babatervezés és babavárás ideje alatt is a természetes megoldásokat keresi munkájában. 

Rohanó világban élünk és mindenki, aki eldönti, hogy babát szeretne, lehetőleg már a következő hónapban látná a két csíkot a terhességi teszten. Pedig a nőgyógyász orvos szerint a fogantatás nemcsak testi, de lelki felkészültséget, jó állapotot is igényel, és nem utolsó sorban rengeteg türelmet.  Mint mondja, érdemes figyelembe venni, hogy egészséges párok esetében is legalább 1 év rendszeres házasélet kell ahhoz, hogy a kisbaba megfoganjon. Sok olyan eset létezik, amikor a baba késlekedik. Ilyenkor fontos a teljes, holisztikus szemlélettel végzett kivizsgálás, és a legtöbb esetben a komolyabb beavatkozások előtt érdemes szelíd, természetes megoldásokhoz nyúlni.

Hormonproblémák

A legelején még elég szkeptikus voltam a hormonokból készült homeopátiás szerekkel kapcsolatban és tényleg csak azt hittem el, amit a saját szememmel látok. Az egyik első, pozitív tapasztalatom egy fiatal, 20 év körüli lány volt, olyan tesztoszteron-szinttel, amilyet azóta sem láttam. Ő volt a csúcstartó. Elkezdtem adni neki a tesztoszteronból készült homeopátiás szert. Hagyományosan erre a problémára fogamzásgátlót adtunk volna, de én nem vagyok egy nagy fogamzásgátló-párti, ezért kerestem az alternatív megoldást. Két hónap alatt majdnem a normál szintre csökkentettük le a tesztoszteron-szintjét. 3-4 hónap alatt pedig teljesen normalizáltuk és minden más ezzel kapcsolatos tünete is megszűnt.” – mesélte a több évtizede éve praktizáló orvos, aki a hormonháztartás-problémák esetében gyakran alkalmazza a barátcserjét, (vitex agnus castus), amelyet az egyik legsokoldalúbb gyógynövénynek tart. Segíti a tüszőérést, vérzészavaroknál, változókor idején is bevethető, és férfiaknál is használ, ha a hímivarsejtek minőségét kell javítani. „Van olyan betegem, aki folyamatosan szedi a barátcserjét és szép szabályos a ciklusa. Ha abbahagyja, felborul” – tette hozzá.

Cukorbetegség, inzulinrezisztencia

A cukorbetegség egyre több nőt érintő probléma, és sokszor felelős lehet azért, hogy nem sikerül a teherbeesés. Az inzulinrezisztencia kezelése egy új szemléletet kíván a táplálkozásban, és dr. Szuromi András fontosnak tartja a rendszeres, legalább heti 3 óra sportot is. Az inzulinrezisztencia terápiája is nagyon jól támogatható homeopátiával.   

Anatómiai rendelleneségek

A méh jóindulatú miómáit, ha nem deformálja a méh nyálkahártyát, meg lehet próbálni homeopátiával kezelni. De ez mindig az orvos feladata, és egy hosszú, kitartást igénylő folyamat. A homeopátia kiegészítő megoldás lehet ciszták és endometriózis kezelése estén is.

„Volt egy betegem 2 cm-es miómával, amely a méhüregét teljesen deformálta. Elkezdtük a homeopátiás alkati terápiát, kiegészítve caulophyllum és thuya alapanyagokból készült szerekkel. Ennek hatására, körülbelül 6 hónap alatt elkezdett teljesen lefűződni a mióma. Nem egész 1 év alatt pedig egy menstruáció során praktikusan megszületett. Ez volt a legnagyobb sikerem, amit mióma-kezelésben sikerült elérnem. Ráadásul rá 3 hónapra teherbe esett, amit gond nélkül kihordott és azóta sincs miómája.” – mesélte Szuromi.  

Forrás: positiveadamsky.hu

(Borítókép: 123rf.com)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.