Tíz pontot hoztak

Fölényes győzelmet könyvelhetett el a sakk Szuperligában a címvédő Tuxera Aquaprofit NSK csapata az MTK Budapest ellen, így máris nagyot lépett előre a tabellán.

Tuxera Aquaprofit NSK – MTK Budapest 10:2

Sakk Szuperliga-mérkőzés, találkozó a 7. fordulóból. Nagykanizsa.

Eredmények (elöl a hazaiak): Naiditsch – Papp L. 1:0, Volokityin – Juhász Ág. 1:0, Balogh Cs. - Juhász Ár. döntetlen, Antal – Gehér 1:0, Márkus – Gara A. 1:0, Ivanisevics – Bokorovics 1:0, Aczél – Bálint 0:1, Medvegy – Mátyássy döntetlen, Galyas – Virág 1:0, Bodó – Berta 1:0, Palczert – Gergely 1:0, Gara T. - Tóth L. 1:0.


A fővárosi kék-fehérek, vagyis az MTK sakkozói ellen Márkus Róbert (balról) győzelmet könyvelhetett el

Fotó: Polgár László

A fővárosiak ellen azzal a tudattal ülhettek asztalhoz a kanizsaiak, hogy lehetőleg minél nagyobb arányú győzelmet könyvelhessenek el a bajnokságbeli negyedik meccsükön. A találkozó az előrehozott hetedik forduló egyik párosítását takarta és a dél-zalaiak játékosai lényegében teljesítették is a küldetést. A meccs érdekessége lehetett, hogy ezúttal a másik oldalon is köszönthettek egy Garát, Anitát azonban legyőzte Márkus Róbert, míg testvére, a kanizsai Gara Tícia győztes partit könyvelhetett el. A 16. életévében járó Palczert Mátyás szezonbeli negyedik bajnoki meccsét is győzelemmel fejezte be a nagykanizsai klub első csapatának színeiben.

P.L.