Véget ért az ökumenikus imahét Nagykanizsán

facebook megosztás

A záróalkalmat szombaton az evangélikusok közösségi házában tartották. Ez a hét a kereszténység egységét szimbolizálta, célja az emberek segítése volt.  

Január harmadik hetében együtt ünnepel a hat templom gyülekezete, lelkésze és papja. Az utolsó állomás idén az evangélikus gyülekezet volt, ahol Böszörményi Géza piarista szerzetes prédikációját hallhatták a hívek. Tanuljatok meg jót cselekedni, törekedjetek a jóra – emelte ki Makoviczky Gyula az imahét jelmondatát, ami egy 3000 éves szöveg, de szerinte egy mindenkor időszerű törekevés.  

– Egy nagyon gazdag hét van mögöttünk, amit összeállított liturgiát az Amerikai Egyesült Államok csapata, hogy úgy mondjam, igazán megérintő szövegekkel, imádságokkal, bizonyosságtételekkel van teli ez a liturgia. Az ő történelmüket ismerjük, az indián őslakosságnak a sorsát, a behurcolt rabszolgáknak a sorsát és a hosszú küzdelmet – mondta el Makoviczky Gyula evangélikus lelkész.

Az egyenjogúság fontosságáról is szólt ez a hét, Ézaiás próféta szövegeivel készültek a híveknek. Ezek tele vannak a reménységgel és egy olyan krisztusi jövőképpel, ahol nincsen különbség ember és ember között. 

– A közös bibliai igék alapján szolgáltuk a hozzánk érkező testvéreket, és próbáltuk az egységre felhívni a figyelmet, hogy akkor lesz valóban Jézus akarata, hogy egyek legyenek a benne élők mind, ahogy ő egy az Atyával és a Szentlélekkel, az akkor valósul meg ha itt mi is igyekszünk összetartani, egymást segíteni, egymás szolgálatában helyt állni, és ezáltal a városért közösen munkálkodunk – hangsúlyozta Várnai László, a Jézus Szíve Templom plébánosa.

Az imahéten a gyülekezetek jobban megismerhetik egymást. A vallási eseménysorozatot szombaton agapéval zárták.   

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.