Zalai tűzoltók „állatijó” pillanatai

facebook megosztás

A zalai tűzoltók 2022-ben sem hagyták cserben a bajba jutott állatokat. A tűzeseteknél és műszaki mentéseknél végzett kiemelkedő munkán túl több alkalommal végeztek emlékezetes állatmentéseket.

Január 25-én egy Petőfi utcai családi ház udvarán lévő 20 méter mély kútba esett egy macska Lickóvadamoson. A bajba jutott négylábú mentéséhez a zalaegerszegi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a kútban található létra és kötélbiztosítás mellett leereszkedtek és egy kosárba rakták a cicát, akit aztán felszínre hoztak és átadták a gazdájának.

Február 8-án családi ház udvarán található medencében rekedt egy őzgida Gyenesdiáson, a Pilikáni utcában. A keszthelyi hivatásos tűzoltók siettek a segítségére, akik kézi erővel kiszedték a bajba jutott állatot, majd szabadon engedték. 

Március 30-án családi ház udvarán lévő kútba esett egy macska Türjén, az Alkotmány utcában. A bajba jutott állat segítségére a zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók siettek, akik dugólétra alkalmazásával lejutottak a kútba, majd felszínre hozták a négylábút, akit átadtak a gazdájának.    

Augusztus 12-én szennyvíztisztító telep ülepítőgödrébe esett két kutya Karmacson, a Kisfaludy utcában. A keszthelyi hivatásos tűzoltók kötél és csáklya segítségével partra húzták a négylábúakat, akiket sikerült kimenteni és lemosni. 

Augusztus 14-én kocsibejáró átereszébe szorult egy kutya Zalakaroson, a Gyöngyvirág soron. A település hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal kiszabadították fogságából a bajbajutott négylábút, majd átadták gazdájának. 

Augusztus 22-én másfél méter mély aknába esett egy közel kétszáz kilós disznó Esztergályhorvátiban, az Arany János utcában. A riasztott pacsai hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal megbontották az akna fedelét, majd kiszabadították fogságából az állatot. 

Szeptember 12-én pedig húsz méter hosszú vízelvezető gyűrűbe szorult egy macska és az őt üldöző kutya Alibánfán, a Vasút utcában. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók kimentették az állatokat. 

További állatos képekért kattintson  a katasztrófavédelem oldalára»

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.