A kanizsai kórházból vitték el a rendőrök a 62 éves osztályvezető főorvost

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján vesztegetés elfogadása bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztálya. 

A megalapozott gyanú szerint a nagykanizsai kórház egyik osztályvezető főorvosa betegektől fogadott el hálapénzt.

A 62 éves orvost 2023. február 22-én délelőtt a rendőrök a munkahelyén elfogták, majd kutatást hajtottak végre több ingatlanban, ahonnét iratokat, köszönőleveleket és készpénzt foglaltak le. Ezt követően előállították a kapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A férfi az eljárás során szabadlábon védekezhet – közölte a rendőrség honlapján a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Érdekes egybeesés, hogy tavaly szeptemberben rágalmazás és becsületsértés miatt tett feljelentést a Kanizsai Dorottya Kórház vezetősége, hiszen olyan pletykák kaptak szárnyra, hogy az intézmény több orvosát és magát a főigazgatót is bilincsbe verve vitte el a rendőrség az intézményből hálapénz elfogadása miatt. A kórház akkori közleménye így fogalmaz: „Határozottan elutasítjuk azokat a rágalmakat, hogy intézményünk munkatársai hálapénzt fogadtak el betegektől. A kórház vezetése és dolgozói elítélik a paraszolvencia elfogadását és azon dolgozunk, hogy minden betegünk a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljön bármilyen anyagi ellentételezés nélkül.” A szerdán elfogott gyanúsított főorvos az eljárás során szabadlábon védekezhet. Az üggyel kapcsolatban kerestük a kórház vezetését, de adásunkig nem kaptunk tőlük választ. Amennyiben ez változik, arról is beszámolunk.

(Borítókép és fotó. police.hu)