A szépségiparaban is elkerülhetetlen az árak emelkedése

facebook megosztás

Az energiaköltségek drasztikus növekedésével párhuzamosan az ebben a szférában dolgozóknak is be kell építeni a szolgáltatásaik árába a költségeik változását. Az általunk megkérdezett szakember szerint ahhoz, hogy a szféra dolgozói megtartsák a vendégkörüket, új szolgáltatásokat kell kínálniuk.

Kiss Brigitta 20 éve dolgozik kozmetikusként Nagykanizsán. Nehezen élte meg a vírusos időszakban, hogy üzletének zárva kellett lenni, hiszen szakmáját egyben a hivatásaként is kezeli. Ebből kifolyólag ezekben a nehéz helyzetekben is próbál keveset emelni az árain, de ő is rákényszerült, hogy az infláció hatására, hogy megemelje szolgáltatásai költségeit.

– Nyilván bezárásra kényszerültünk a vírusos időszak alatt, ezáltal csökkent a bevételi forrásunk, utána az emelések jöttek mivel minden alapanyag és minden drágult, a vendégek tűrőképessége csökkent, de azért szerencsére nekem elég nagy a vendégköröm és ezáltal annyira nem éreztem meg a változásokat – nyilatkozta Kiss Brigitta, mesterkozmetikus. 

A szakember úgy látja nincs még vége a drágulásoknak, és ez a folyamat nem zárja ki ebben a szférában sem a további áremelkedéseket. A kialakult helyzet ellenére igyekszik pozitívan állni a helyzethez és próbál valami újjal kedveskedni régi és új vendégeinek egyaránt.

–Sokat hallunk hatalmas és több emelésről, én egyszer emeltem árakat, rákényszerültünk. Szükség lesz rá még de én nem viszem túlzásba ezt, és szerintem tartható – tette hozzá Kiss Brigitta. 

A megkérdezett fodrászok és kozmetikusok egyetértenek abban, ha szeretnék megtartani a vendégkörüket a drágulások ellenére, folyamatosan képezniük kell magukat, és mindig valami újjal, vagy plusz szolgáltatással szükséges várniuk a vendégeket, hogy versenyben tudjanak maradni a piacon.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.