Egy megszokott helyszínen adhattak vért a nagykanizsaiak

Kitelepült véradást szervezett keddre a Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezete. Ezúttal egy régi-új helyszínen, a Rozgonyi Úti Általános Iskolában várták a segíteni szándékozókat.

Az akció kezdési időpontjától kezdve folyamatosan érkeztek az emberek a helyszínre, amelynek kiválasztása nem volt véletlen – tudtuk meg Goór Violettától, a véradás szervezőjétől.

– Próbáljuk visszaszerezni a régi véradóhelyeinket, ugyanis a covid óta nagyon korlátozottak a helyszínek, ahová kiszállást tudunk szervezni. A Rozgonyi-iskola egy régi véradó helyünk, és a legutóbbi véradás is nagyon sikeres volt. Úgy gondoltuk, újra bevezetjük a köztudatba ezeket a különböző helyszíneket, hogy azok az emberek – akiknek esetleg nem szimpatikus a Sugár út – azok tudjanak válogatni –emelte ki Goór Violetta, a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezetének véradászervezője.

Molnár Ákos rendszeres véradó, két éve költözött Nagykanizsára, itt is folyamatosan részt vesz az akciókon, mert mint fogalmazott: kötelességének tekinti a segítségnyújtást. Szerinte általánosságban elmondható, hogy az emberek a kényelmesség miatt maradnak távol.

– A kényelmesség az sajnos fertőző a mai világban, sok minden az online térben működik, rászoktunk arra, hogy online módon működünk. Ez ellen talán a véradásra való buzdítással is tudunk tenni. Szerintem a jó példa az, ami a legfontosabb a véradásban is. Meg annak az öröme, amikor megkapjuk az sms-t, hogy felhasználták a vérünket, amit mi adtunk – mondta el stábunknak Molnár Ákos.

Az iskola diákjainak szülei körében is meghirdették az eseményt, amely nyilvános volt, így bárki segítséget nyújthatott.  

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)