Győzelemmel hangolt a tavaszi szezonrajtra a nagykanizsai futballcsapat

facebook megosztás

Háromgólos győzelemmel zárta felkészülését a tavaszi szezonra az FC Nagykanizsa. Az NB III. Nyugati csoportjában harmadik helyen álló gárda több új játékossal várja a szezon folytatását és célja, hogy megtartsa dobogós helyét az idény végén.

Januárban kezdte meg a felkészülést a nagykanizsai csapat, amely az első két mérkőzésén egy-egy góllal maradt alul az egyaránt másodosztályú Mosonmagyaróvárral és a Haladással szemben. A szlovén NK Nafta-t 3-1-el múlták felül Kovács Györgyék, akik 14-0-s győzelmet arattak a megyei bajnokságban szereplő Dombóvárral szemben és 4-0-ra verték a Semjénházát. Az utolsó edzőmeccsen a horvát Koprivnica látogatott az Olajbányász Stadionba, a találkozón 3-0-s hazai siker született. A gólokon Kovács György, Kószás Krisztián és a próbajátékon lévő, Filkóházi Dávid osztoztak. Gombos Zsolt vezetőedző szerint a csapat készen áll arra, hogy sikerrel szerepeljen a tavaszi tétmérkőzéseken.

– Úgy gondolom, hogy megkapták a srácok a kellő terhelést, jó állapotban vagyunk, viszont a mai meccsen kicsit fáradtabbnak, enerváltabbnak tűnt a csapat. Sok hibával játszottunk, ez betudható a szélnek is, de mindehhez alkalmazkodni kell. Nem először játszottak szélben a játékosok, volt több jó teljesítmény, több gyengébb teljesítmény. Az a lényeg, hogy jövő hétre a bajnokság kezdetére a legjobb állapotban legyünk. Szerintem ez menni fog – árulta el Gombos Zsolt, az FC Nagykanizsa vezetőedzője. 

Az átigazolási szezonban hat játékos hagyta el Nagykanizsát, közülük Hajagos Tamás, Aszalos Richárd és Pleszkán Tibor számított alapembernek. Az eligazolók helyére a korábban a felnőtt csapat keretében már szereplő kapus Kálovits Henrik és két fiatal támadó, Hajdinger Raul Zoltán és Sági Marcell érkezett, Filkóházit végül nem igazolta le az egyesület. Hajdinger fiatal kora ellenére NB III-as rutinnal rendelkezik, Kanizsán sérülései után igyekszik újra felépíteni a karrierjét.

– Fehérváron nevelkedtem, egész életemben ott futballoztam, körülbelül két-három éve kerültem fel az NB III-as csapathoz, ahol számos mérkőzést játszottam. Sajnos voltak sérüléseim, amik miatt volt egy-két nehezebb időszakom és mérkőzéseket hagytam ki. Most igyekszem mindig minél erősebben visszatérni és minél jobban – árulta el Hajdinger Raul Zoltán, az FC Nagykanizsa játékosa. 

Sági Marcell az MTK tartalékcsapatában 17 évesen szerepelt először harmadosztályú csapat meccskeretében. A gárda egyik legfiatalabb tagjának célja, hogy a felnőtt csapatban minél többször megkapja a lehetőséget, emellett az U19-es együttesben is szerephez juthat. A játékos erőssége, hogy több poszton is a szakmai stáb rendelkezésére áll.

– Mindig is támadó voltam, centert játszottam U14-U15-ben, aztán egyszer-kétszer betettek szélsőbe. Megtetszett, az MTK-ban is végig ott játszottam, és azt mondta Zsolt, hogy jobb hátvédként is megpróbál, mert ott tudja nekem a legtöbb játéklehetőséget adni – nyilatkozta Sági Marcell, az FC Nagykanizsa játékosa. 

A kanizsai csapat vasárnap 11 órakor kezdi meg a tavaszi szezont az NB III. Nyugati csoportjában, amikor a ZTE II-höz látogat. A találkozót élőben közvetítjük a Kanizsa Médiaház Youtube-csatornáján.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.