Megnehezítette a listavezető dolgát a kanizsai kosárcsapat

facebook megosztás

Nagy küzdelemben maradt alul a PTE-PEAC-al szemben a Kanizsa KK szombaton a Kanizsa Arénában. Koma Dániel és társai a rendes játékidő utolsó másodperceiben döntetlenre mentették az összecsapást, ám az NB II. Nyugati csoportjának listavezetője a túlórában jobbnak bizonyult.

A játéknap rangadóján edzője nélkül kellett megküzdenie a kanizsaiaknak az éllovassal, a távol maradó Lovkó Csabát Kovács Nándor helyettesítette. Az első negyedet a PEAC nyerte egy ponttal, majd a nagyszünetre 43-34-es vezetésre tettek szert a vendégek. A harmadik játékrészben szintén a pécsiek akarata érvényesült és a különbség átlépte a 10 pontot. A rendes játékidő utolsó 10 percében azonban a hazaiak folyamatosan csökkentették a hátrányukat és Tóth Olivér triplájával kiegyenlítettek öt másodperccel a vége előtt. Az ötperces hosszabbítást jobban kezdte a vendégcsapat és ezt követően a kanizsaiaknak már futni kellett az eredmény után. Végül a PEAC 93-86-os győzelemmel távozott a Kanizsa Arénából.

– A csoport toronymagas esélyesével játszottunk, ők a listavezetők. Úgy gondolom, hogy maximálisan helytálltunk, sikerült a mérkőzést hosszabbításra mentenünk. Sajnos ők heti hetet-nyolcat edzenek, mi kevesebbet, így a végére sajnos elfáradtunk a hosszabbításra – mondta el Kovács Nándor, a Kanizsa KK megbízott edzője.

A pécsi csapatból hárman is húsz pont felett dobtak, a meccs legeredményesebbje azonban a kanizsai Koma Dániel volt 40 egységgel. A nyugati divízió legjobb pontátlagával rendelkező játékosa büszke csapata teljesítményére, amire építhetnek a következő mérkőzéseken is. Szerinte a rutin volt az, amivel a vendégek föléjük kerekedtek.

– Jó lett volna még kettővel többet dobni a rendes játékidőben, akkor nem lett volna hosszabbítás. Azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon nagy munkával nagyon nagy teljesítmény volt, hogy vissza tudtunk jönni egálra az utolsó támadással. Egy triplával visszajöttünk, az egy nagyon nagy munka volt, de felőrölte az erőnket és a hosszabbításban hirtelen kaptunk 10 pontot és nem volt esélyünk. Ők az elsők, nagyon szervezett csapat, látszik rajtuk, hogy azért edzésben vannak. Ehhez képest egész jól játszottunk, sajnos a végén már elfogyott az erőnk – értékelte a mérkőzést, Koma Dániel, a Kanizsa KK játékosa. 

A Kanizsa KK a következő mérkőzését március 4-én vívja a bajnokságban, akkor a szintén élcsapatnak számító CVSE Vulkán Fürdő látogat az arénába.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.