Megszüntették a koronavírus elleni védettséget hitelesítő igazolványt

facebook megosztás

Jelenleg a járványügyi helyzet nem indokolja és korlátozások sincsenek, amivel indokolható a plasztikkártya létjogosultsága – ez olvasható a kormany.hu oldalán található közleményekben.

A kormany.hu weboldalon megtalálható a védettségi kártya használatának hatásvizsgálati tájékoztatója, amely szerint megvizsgálták a költségvetési hatásokat, az adminisztratív terheket és az adatkezelési műveletek hatásait. A közleményben leírtak szerint „A védettségi igazolvány kivezetése a költségek csökkenését eredményezi azzal, hogy nem kell a gyártásukra forrást biztosítani. Ez egy bürokráciacsökkentő intézkedés azzal, hogy hivatalból és kérelemre induló hatósági ügyeket szüntet meg. Az intézkedéseknek nincs adatkezelési műveleteket érintő hatása.” A megkérdezett nagykanizsai lakosok szerint a kártyát csak ott használták, ahol kötelező volt.

– Semmire se, annyi, hogy adták aztán kész kifújt – mondta el röviden véleményét Horváth István.

A védettségi igazolvány felmutatásával lehetett részt venni sportversenyeken és mérkőzéseken, kulturális eseményeken, zenés-táncos esteken és az 500 főt meghaladó szabadtéri rendezvényeken. 2022. március elején jelentették be, hogy megszűnik minden olyan korlátozás, amely védettségi igazolványhoz kötötte egy szolgáltatás igénybevételét. 

– Anno abban az időben jó volt, mert nem kellett külön igazolást kérni, meg külön vérvételre, az ember bemutatta a kartonózónál és mindjárt igazolták, nem kellett külön elmenni vérvételre ezért, tehát így jó volt – fogalmazott Konecz László.

A kiállított igazolványok az állampolgárok birtokában maradnak, a külföldi országokban az utazásokhoz továbbra is felhasználhatók.

K.Vi.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.