Nagykanizsán is megemlékeztek a kommunista diktatúra áldozatairól

 A megemlékezést a Batthyány és a Kisfaludy utca kereszteződésénél található Gulág-emléktáblánál tartották, a résztvevők itt rótták le kegyeletük a rendszer áldozatai előtt.

Az elhurcolt áldozatokról is szót ejtett beszédében Cseresnyés Péter, országgyűlési képviselő. Magyarországon 2001 óta, minden évben február 25-én emlékeznek vissza a kommunista diktatúra elszenvedőire. A SZORAKÉSZ táblájánál tartott megemlékezésen Balogh László polgármester kiemelte, nem szabad engedni, hogy a kommunizmus eszméje újra felüsse fejét a jelenben.

– A kommunizmus áldozatainak emléknapja ezáltal egy mementó. Hogy mi itt vagyunk, mi nem felejtünk. Mert hiszünk az emberben, az egyén veleszületett gyarlóságainak isteni megváltásában, hiszünk a felelősségben, a közösség feloldozó erejében, e hitet azonban ápolni kell. Mert a kommunizmus eszméje itt kopogtat újra, és nem engedhetjük, hogy újra diadalt arathasson az emberi üresség és aljasság dicstelen gondolata –hangsúlyozta beszédében Balogh László, Nagykanizsa polgármestere.

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)