Nagyobb vita nélkül fogadta el a közgyűlés a Városfejlesztőt érintő módosítást

Múlt pénteken a közvilágítás rekonstrukciója és egy nyertes pályázatot érintő változtatás is olyan hangnemű vitát hozott, ami után a polgármester berekesztette az ülést. Elfogadták a városatyák ma a műfüves pályák felújításáról szóló szándéknyilatkozatot is, de a végső döntés előtt az MLSZ-t és a Tankerületet is fel kell keresnie a polgármesternek.

Schauta Marcellé volt az egyik hozzászólás, amiből a 10-i közgyűlést követően videómontázs készült a polgármester Facebook-oldalára. Ezt a módszert folytatták is Balogh László platformjának kezelői, hiszen kettő további összeállítás is felkerült. Az ÉVE-frakció pedig – a Fidesz kivonulása után – 17 rövidhírt tett közzé az oldalán, a profiljukat pedig letiltották a polgármester oldaláról. Ilyen előzmények tudatában ültek ma asztalhoz a frakciók, és kisebb viták a második februári, soron kívüli közgyűlésen is adódtak. A műfüves pályák kapcsán az MLSZ új pályázatot írt ki. Ebben 10 százalékos önrészt kérnek, a 2012-2015 között épült létesítmények felújításához. Nagykanizsa 4 pálya esetében pályázna, ugyanakkor ma további tárgyalások elindítására kérték a polgármestert, hiszen az ÉVE-frakció szerint a bérbeadásból származó bevétel eddig a Tankerülethez folyt, de a karbantartást a város fizette, ezen pedig változtatni kell.

– Plusz 7 évvel, tehát az eddigi 15 évet még 7 évvel szeretnék meghosszabbítani a karbantartással kapcsolatosan. Így már 2030 körül járunk, s mi elkötelezzük magunkat, hogy a pályákat évről évre mi finanszírozzuk, s mi karbantartjuk. A képviselőtársaim több gondolatot vetettek fel a polgármester számára, ami a határozati javaslatnál egy külön pontként szerepel. Így a pályák bérbeadását, s ezen díjaknak a befolyása, hogy konkrétan hova is folynak be – nyilatkozta Gondi Zoltán, az ÉVE sportért felelős tanácsnoka

A mai közgyűlés többségében diplomatikus módon zajlott. Balogh László ki is emelte: ő hisz az objektív igazságban, és abban, hogy a viták megfelelő hangnemben történhetnek a Vasemberházban. Berta Krisztián szerint ennek az sarkosan ellentmond, ahogy a városvezető a közösségi oldalán kommunikál.

– Ő úgy kezdte a közgyűlést, hogy az objektív igazságnak a híve. Ahhoz képest a tegnapi videó, ami kikerült az oldalára, az minden, csak nem az objektív igazság. Egy hazug módon megvágott videó került ki a kanizsaiak elé, akik követik az oldalát. Az első napirendi pontban elhangzottakat vágta össze a berekesztéssel, ami a második napirendnél történt. Ha az objektív igazság hívei vagyunk, s szerintem ezt mindannyian elmondhatjuk, akkor ehhez tartani is kell magunkat, mi ezt tesszük, polgármester úrnak is kellene ehhez tartani magát – hangsúlyozta Berta Krisztián, az ÉVE önkormányzati képviselője.

Jövő héten újabb közgyűlés következik, pénteken elkezdődnek a költségvetési tárgyalások. A mai ülésről bővebben olvashatnak a kanizsaujsag.hu Percről percre rovatában, és értékelőt is láthatnak mai Napi Kanizsa műsorunkban.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)