Nemzetközileg elismert jazzformáció lépett fel a Honvéd Kaszinóban

facebook megosztás

A Tóth Viktor Tercett adott koncertet szombat este a Honvéd Kaszinóban. A HEMO vezetése továbbra is egyik fő céljaként tekint arra, hogy felejthetetlen pillanatokat szerezzen a jazz szerelmeseinek.

A kaszinóban valóban szeretünk jazzkoncerteket szervezni, ennek régi tradíciója van –mondta el Halmos Ildikó, az intézmény igazgatója.

– Körülbelül egy évvel ezelőtt ünnepeltük ezen épület falai között a Nagykanizsai Jazz Klub megalakulásának 50. évfordulóját. És lám, megint egy nagyszerű formációt várunk ma este. Tóth Viktor Tercett nevű zenekara érkezik a Honvéd Kaszinóba –  árulta el Halmos Ildikó a Honvéd Kaszinó igazgatója.

Tóth Viktor, altszaxofonos számos alkalommal érdemelte ki az év zeneszerzője és az év altszaxofonosa elismerést. A tercett tagjai a nemzetközi porondok mellett többször felléptek már a Honvéd Kaszinó színpadán, így a műfaj rajongói ismerősként üdvözölhették a formációt.

– Nagyon színes zenét játszunk, mert alapvetően jazz-zenét játszunk, de a populáris zenétől kezdve, a mindenféle népzenével összecsatolva. Magyar népzenétől kezdve, a román, a Balkán… Itt ez igazából minden. Nagyon színes lesz ez a mai este –  fogalmazott Orbán György a Tóth Viktor Tercett bőgőse.

A tercettet Orbán György bőgős mellett Hodek Dávid dobos alkotja, aki majdnem 11 éves kora óta játszik együtt a formációval. Egy bővebb összeállítás a jazzestről a későbbi kulturális magazinunkban lesz látható.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.