Nyolcadik születésnapját ünnepelte a nagykanizsai Meridián Tornaklub a könyvtárban

Az egyesületet 2015-ben alapította Bolf László természetgyógyász. A tagok hetente több alkalommal gyűlnek össze tornaórákra és az egészségmegőrzésre koncentráló előadásokra.

A csoportfoglalkozásokon 15 perces torna szerepel, itt kiemelt szerepet kap a hasi légzés és a látásjavító szemtorna. Bolf László évek óta foglalkozik természetgyógyászattal, gyógynövénytannal. A programok sikerét bizonyítja, hogy jelenleg 3-400 rendszeresen visszatérő taggal büszkélkedhet a csoport. Tavasztól gyakran járnak gyógynövénytúrákra is és szerveznek kirándulásokat a természetbe. 

– Negyedórás a torna, 14-15 perces és amikor jó a hangulat, akkor ezt háromszor megcsináljuk, utána pedig a torna végén van a látásjavító torna, a légzőgyakorlat, relaxációval egybekötött légzőgyakorlat, így egy másfél órát kitölt. Például 105-öt guggolok egy tornán, 67 évesen, és közben hangosan számolok. Itt olyan barátságok kötöttek, hogy ez valami fantasztikus – nyilatkozta Bolf László természetgyógyász.

Béliné Horváth Aranka a csoport megalakulása óta vesz részt az órákon.

– Rendkívül jó a társaság, nagyon sok barátság, ismeretség szövődött, nagyon kellemes hangulatban zajlik a torna és tulajdonképpen nem csak a tornáról szól, akkor amikor eljöttem ide először, akkor az motivált, hogy korában már nagyon sokat olvastam a meridiánokról. Gondoltam, hú ez nekem való torna, és el kell ide jönnöm ide mindenféleképpen, mert ez nagyon hasznos lehet – mondta el Béliné Horváth Aranka.

Szabóné Horváth Erzsébet 6 éve tagja a klubnak. Úgy érzi, ez a fajta mozgás segíti az egészsége megőrzését.  

– Nagyon szeretem a meridián tornát, rengeteg javult az egészségem tőle, az egész személyiségemet átalakította tulajdonképpen. Nem mindig járok most már, mert rengeteg mindent csinálok a nyugdíjas éveimben, de otthon mindennap tornázunk a férjemmel – tette hozzá Szabóné Horváth Erzsébet.

A meridián csatornák az emberi test egészét behálózzák, összesen 72 vonalon. A klub foglalkozásairól a Testtrend című magazinműsorunk következő adásában részletesebben is beszámolunk.

K.Vi.

(Borítókép: Kanizsa TV)