Rengetegen vettek részt a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat ételosztásán

facebook megosztás

Már a kezdés előtt egy órával gyülekeztek a rászorulók a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat ételosztásán. A programot szombaton és vasárnap tartotta a szervezet a Bogdán János Cigány Kisebbségi Közösségi Házban.

Mindkét nap 11-től 13 óráig hirdették meg az akciót, szombaton majdnem telt ház volt már az első órában. Teleki László azt mondta: az elmúlt időszakban egyre többen és egyre gyakrabban keresték fel a közösségi házat a rászorulók a segítségnyújtás reményében.

– Legyen az tartós élelmiszer vagy éppen meleg étel, mint amit ma adunk. Főtt kolbászt hoztunk fehér kenyérrel, mustárral, teával. Erre mindenképpen kereslet van, mert ma nagyon sok olyan szegény ember van, aki rászorul egy tál meleg ételre vagy éppen egy segélycsomagra –  árulta el Teleki László, a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

A hétvégi akcióban részt vállalt Horváth Jácint is, az ÉVE frakcióvezető-helyettese. Az önkormányzati képviselő elmondta, nemrégiben nézték át az önkormányzat felé beérkezett szociális támogatási igényeket, és döbbenetes volt látni, hogy az elmúlt hónapokban megkétszereződött azok száma, akik segítségért fordultak az önkormányzathoz.

– Az idei költségvetési tervezés során figyelmet kell fordítanunk arra, hogy ez a mostani inflációs gazdasági helyzet, ami kialakult Magyarországon, - látjuk az adatokból, döbbenetes, hogy Magyarországon a legmagasabb az egész az elmúlt évben – ez érződik a legszegényebb rétegeken. Az emberek jó nagy része már csak a legolcsóbb termékeket tudja megvenni a boltokban, de sajnos eljutottunk odáig, hogy sajnos azt sem –  nyilatkozta Horváth Jácint, az ÉVE frakcióvezető-helyettese.

A városvezetésnek lépni, segíteni kell – hangsúlyozta Horváth Jácint.A Roma Nemzetiségi Önkormányzat az akciót az ANOSZTRU Országos Cigány Egyesülettel közösen valósította meg, és mint azt Teleki László elmondta: folytatják a kezdeményezést.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.