Többen is jelezték vásárlási szándékukat a régi piac területén lévő ingatlanra

Híradónkban kedden számoltunk be arról, hogy a múlt heti közgyűlésen határoztak a városatyák az 1970/1. helyrajzi számú ingatlan, tehát a piac egy részének eladásáról. A befektetési terület kikiáltási ára 100 millió forint + ÁFA. 

A terület jelenlegi állapota miatt több bejelentés is érkezett már a kanizsai képviselőkhöz, lakossági fórumot is tartottak a helyiek. A tér hasznosításának érdekében új szabályozást fogadott el a testület. A ’90-es évek közepén készült egy beépítési terv, azonban az akkori koncepció szerinti emeletes épület nem valósult meg. 

– Zrínyi utca felőli sarok kerül értékesítésre, valóban versenytárgyaláson, ha jól emlékszem 100 millió forintba határozta meg a közgyűlés a kikiáltási árat, az az információm nekem ma, hogy ketten, kettőt mondtak legutóbb jelentkeztek. Azt gondolom, ez nagyon fontos, abban reménykedünk a versenytárgyaláson többen is megjelennek – mondta el Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője.

Fodor Csaba bízik abban, hogy a belvárosi területet sikerül jó áron értékesíteni.

– Ez a 100 millió forint, ez nagyon alsó kikiáltási ár lesz és ezt meghaladja majd a vételár, mert mégiscsak az egyik legfrekventáltabb, és legértékesebb városi terület, és azért vagyunk szomorúak, hogy ez évtizedek óta így áll. Ezzel már réges-régen kellett volna kezdeni valamit, nem csak azért, mert a városnak bevétele származik belőle, hanem azért is, mert mégis a belvárosnak ebben a jelenlegi formájában nem egy felemelő érzés ezt látni és nem egy üde színfolt – tette hozzá Fodor Csaba.

Az ingatlanra március 31-én licitálhatnak az érdeklődők. Eredményes versenytárgyalás esetén 45 napon belül köteles az új tulajdonos szerződést kötni.

K.Vi.

(Borítókép: Kanizsa TV)