A vegyeskar hangversenyével elkezdődött aTavaszi Művészeti Fesztivál

facebook megosztás

A helyi kulturális élet szereplői mellett országos és nemzetközi hírű művészek is fellépnek a két héten át tartó eseménysorozaton.

A mintegy két évtizedes múltra visszatekintő fesztivál ezúttal is színes programokat kínál a látogatóknak. Április 4-ig várják programokkal a kultúrakedvelő közönséget a Hevesi Sándor Művelődési Központba.

– Nagyon nívós produkciókat szerveztünk ennek a közel kéthetes programsorozatnak a jegyében. Összesen nyolc programra várjuk a közönséget szeretettel – mondta el Kovácsné Mikola Mária, a KKK igazgatója.

Kezdetnek kórusmuzsikát kínáltak a szervezők, hiszen az 1975-ben alakult, számos díjjal és elismeréssel büszkélkedő Nagykanizsa Város Vegyeskara lépett színpadra.

A Tavaszi zsongás című koncerten egyházi és világi művek hangzottak el, amelyek jól tükrözik mind az egyetemes, mind a magyar kultúrát.

– 2017-ben volt szerencsénk ezt a tavaszi fesztivált utoljára megnyitni, idén felkértek bennünket, hogy újból tegyük ezt meg. Nagy örömmel teszünk ennek eleget, már csak azért is, mert április 2. és 5. között Budapesten, nemzetközi kórusversenyen veszünk részt. Ezen a koncerten a két kategória összesen nyolc kórusműve fel is fog csendülni. Felfoghatjuk egyfajta főpróbának, de mi nem annak fogjuk fel, hanem a legjobb formánkat akarjuk nyújtani, hiszen megszokhatta a közönség, hogy egy egészen magas színvonalon teljesítő énekkart hallhat itt Nagykanizsán – árulta el Cseke József karnagy.

A fesztivál pénteken jazz-zenével folytatódik, de gyermekprogram, könnyűzene, színház- és pódiumest is szórakozást kínál a majd két hét alatt. A 4,5 millió forintos összköltségű eseménysorozatot Nagykanizsa önkormányzata és a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége mellett a Nemzeti Kulturális Alap is támogatta.

K.V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.