Bábelőadással folytatódott a Tavaszi Művészeti Fesztivál

facebook megosztás

Szombaton a HSMK-ban is bábszínészek várták az érdeklődőket egy vidám előadásra. A zalaegerszegi Griff Bábszínház tagjai A mindentlátó királylány című, élőszereplős bábműsort mutatták be a művelődési központban.

2004-ben alakult a társulat, ami jelenleg az ország legfiatalabb hivatásos bábszínháza. Nemcsak bábelőadásokat készítenek, de élőszereplős játékokat is koreografálnak – ilyen volt a hétvégi, kanizsai előadás is. Vári Vivien bábművész játszotta a királylányt. A főszereplő nagyon szereti ezt a darabot, főként a karakterváltozás miatt, hiszen egy gonoszkodó királylány lágyul meg, és talál rá a szerelemre.

– A mindentlátó királylánynak jönnek kérői, és az a feladat, hogy a kérők elbújjanak, és akit nem tud megtalálni, az lesz majd a férje. De eddig a 99-ig mindenki befuccsol, és aztán jön a kis kondás fiú, aki igazából a szülők segítségével nyer, és elbújik, és feleségül veszi a királylányát, és ő lesz a király –  fogalmazott Vári Vivien, a Griff Bábszínház  művésze.

Szolnoki Ágnes bábszínész már 17 éve tagja a társulatnak, jelenleg ő a legrégebbi tag a Griffben. A szerepeket tekintve mindenevőnek tartja magát, szeret a bábok mögé bújni, de bábuk nélkül is előszeretettel alkot. Úgy gondolja, a teljes őrületig el lehet vinni ezeket a játékokat, és úgy érzékeli, hogy a nézők is nagyon szeretik ezt a fajta őrültet.

 – Ebben azt szeretem nagyon, hogy nagyon fontos benne a ritmus, annyira jól megírt szöveg ez, amit Gimesi Dóri írt A mindentlátó királylány című népmeséből, mert ez egy átirata, aminek iszonyú jó ritmusa van, magának a szövegnek is, és azoknak a játékoknak is, amiket mellé tettünk a rendezővel, színészekkel egyaránt. Nagyon pontos, és mégis ha lehet így fogalmazni, elszállhat az agyunk – mondta Szolnok Ágnes, a Griff Bábszínház művésze.

A bábszínház tervei között szerepel a fesztiválokon való szereplés és családi napok szervezése. Nagykanizsán is újra láthatók lesznek áprilisban, méghozzá a Város Napján, az Ilók, Mihók és más bolondságok című darabjukkal.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.