Ellopták az Élettér Állatmenhely inkubátorházához kihelyezett nyakörvet

 A két fiatal március 15-én vitte el az éjszaka talált kóbor kutyák biztonságos elhelyezését segítő eszközt.

A nemzeti ünnep miatt zárva volt menhely március 15-én. A délutáni órákban jelent meg a két gyerek, akiknek a tettét a kihelyezett biztonsági kamera rögzítette.

– Visszanézve a kamera felvételeit, látszott, hogy elviszik magukkal a nyakörvet, ami az inkubátorházhoz ugye azért van kihelyezve, hogyha az éjszaka folyamán valaki Kanizsán talál egy kóbor kutyát, akkor biztonságban el tudja helyezni. Nem tudni milyen szándékból, de magukkal vitték ezt a nyakörvet, ennek gyakorlatilag az értéke nem nagy, viszont olyan szempontból fontos volt nekünk, hogy garantálja a biztonságos kutyaelhelyezést – tájékoztatta stábunkat Skanecz Tamás, a menhely telepvezetője.

Skanecz Tamás telephelyvezető elmondta, az utóbbi évek alapján nem szokatlanok a mostanihoz hasonló, a menhely munkáját hátráltató esetek.

– Sajnos ezeknek egyáltalán nem örülünk, hiszen ezek kellemetlenek. Kellemetlenek, és érthetetlenek is leginkább, ezek az úgymond eltűnések – tette hozzá Skanecz Tamás.

Az ellopott nyakörvet azóta pótolták, így aki kóbor állatot talál, biztonságban elhelyezheti a menhely bejárata előtti inkubátorházak egyikében.

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)