Évértékelő a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2022. évi tevékenységét értékelte Takács Ottó Alajos tűzoltó ezredes, igazgató március Zalaegerszegen, az Igazgatóság székhelyén. A tiszti állomány és a társszerv képviselője előtt megtartott rendezvényen az idei év célkitűzései, legfőbb feladatai is elhangzottak.

Takács Ottó Alajos tűzoltó ezredes, igazgató prezentációban mutatta be az elmúlt évre vonatkozó statisztikákat. Mint elhangzott, Zalában tavaly 505 tűzesethez és 947 műszaki mentéshez vonultak a tűzoltók. Az igazgató kiemelte: elsősorban tavasszal és nyáron, a szabadban felcsapó lángok miatt kérték legtöbbször a tűzoltók segítségét, több helyen nádas, gabonatábla, tarló égett. A legjelentősebb ilyen jellegű tűzeset még márciusban történt, amikor is Sármelléken 480 hektáron kapott lángra a nádas. 

Az igazgató emellett összefoglalta az elmúlt év legfontosabb eseményeit, fejlesztéseit, valamint eredményeit. Mint elmondta, hogy a vármegyei katasztrófavédelem teljesítette vállalt küldetését. Méltatta az önkéntesek (tűzoltók, mentőszervezetek) munkáját, akikről elmondta, hogy nagy segítséget jelentenek a hivatásos állomány számára. 

Takács Ottó Alajos tűzoltó ezredes beszédében összegezte a polgári védelmi, az iparbiztonsági és a hatósági, valamint a gazdasági szakterület tevékenységét, kiemelte a képzéseket, és szólt a hivatali és ellenőrzési tevékenységről is. Elismerően szólt a civil és társszervezetekkel, valamint az önkormányzatokkal történő együttműködésről, és megköszönte az állomány elmúlt évi helytállását. 

A rendezvény a 2022. évet összegző kisfilm levetítésével zárult. 

Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

(Borítókép: Kósi Zsolt tűzoltó hadnagy/Zala VMKI)