Hiába a sok kapott gól, kétség sem fért a kanizsai kézisek újabb győzelméhez

Gólokban gazdag mérkőzésen, 44-36-os győzelmet aratott a Tungsram SE Nagykanizsa a Rinyamenti KC SE Nagyatád ellen szombaton este a Kanizsa Arénában. Csalló Ádám csapata tizenöt fordulót követően továbbra is vezeti az NB II. Dél-Nyugati csoportját.

 Egy héttel a két egyesület női csapatainak mérkőzését követően, ezúttal a kanizsai és nagyatádi férfi gárdák küzdöttek az arénában, de most a hazaiak számítottak esélyesnek. A kanizsai szakmai stáb dolgát nehezítette, hogy az egyik kulcsember, Füstös Attila sérülés miatt nem léphetett pályára a találkozón. Azt, hogy milyen meccsre lehet számítani, rögtön az első periódusban megtapasztalhatta a közönség, hiszen már a 10. percben 10-6 volt az eredmény. A különbség az első 30 percben öt és hat gól között változott, a 22-18-as félidei eredmény a játékrész utolsó másodperceiben egy üres kapus atádi góllal alakult ki. A csapatok támadójátéka a fordulás után is intenzív volt, a dél-zalaiak hamarosan tízre növelték a differenciát, amivel lényegében eldöntötték a két pont sorsát. 40-27-et követően a Rinyamenti KC némileg kozmetikázott az eredményen a gólkirályjelölt Bazsó Péter vezérletével, ám a Tungsram nyolcgólos győzelme hűen tükrözte a játék képét.

– Sok gólt kaptunk, azzal nem vagyunk elégedettek. Viszont nyertünk, az a legfontosabb és nem sérült meg senki szerencsére, úgyhogy dolgozunk tovább és a következő mérkőzésekre készülünk – mondta el Csalló Ádám, a Tungsram SE Nagykanizsa vezetőedzője.

44 gól szezonrekordnak számít a Tungsramnál, ebből a termésből Sass Gergő és Bognár Patrik öt-öt találattal vette ki a részét, Csordás Marcell tizenhárom góllal lett a meccs legeredményesebb játékosa, de Szabó Gergely is kilenc alkalommal vette be az ellenfél kapuját. A betegségből visszatérő kulcsember szerint az itt mutatott játékra lehet alapozni a közelgő rangadókon.

– Szerintem a mérkőzést jól kezdtük, jó ütemben haladtak a támadásbeli dolgaink. A védekezésben voltak problémáink, közel engedtük őket, párszor át tudtunk lőni. Párszor nem futottunk vissza, de azon kívül mivel nagyon könnyen szereztünk sok gólt, ezért elég sima mérkőzés lett a vége – árulta el Szabó Gergely, a Tungsram SE Nagykanizsa játékosa.

Szombaton a Siklós lesz Kovacsics Ferencék ellenfele, majd április elsején következik a második helyezett Hőgyész elleni rangadó. A Tungsram SE női csapata szintén pályára lépett a hétvégén, Baranyai Zsolt tanítványai 36-22-es vereséget szenvedtek az éllovas NEKA utánpótláscsapatától.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)