Játékosuk már tizenöt gólnál jár

Az FC Nagykanizsa női NB II-es labdarúgó együttese a Nyugati csoport 13. fordulójában győzte le hazai környezetben a Pécsi VSK csapatát.

FC Nagykanizsa (5.) – Pécsi VSK (9.) 1-0 (0-0)

NB II Nyugati csoport női labdarúgó-mérkőzés, 13. forduló. Nagykanizsa, 30 néző. Vezette: Németh D. (Tóth K., Ballér). G.: Szollár (78.)

FC Nagykanizsa: Sebők – Balassa D., Molnár II R., Szabó Zs., Gergelics, Németh P. (Pintér D., 85.), Sóstai, Szokol D., Báder, Nagy-Fáró, Szollár. Edző: Benedek József.


Az FC Nagykanizsa női NB II-es labdarúgó együttese a bajnokságban már a hetedik győzelmét könyvelhette el a legutóbbi fordulóban

Az ősz folyamán a kanizsaiak biztosan, 3-0-ra győztek Pécsen legutóbbi ellenfelükkel szemben, ugyanakkor ez nem jelentett garanciát arra, hogy hazai környezetben is ilyen különbséggel győzhetnek Benedek József tanítványai. Már csak azért sem, hiszen a baranyaiak kellően megszervezték védekezésüket, a játék lényegében az egész találkozó folyamán az ő térfelükön folyt. Azon a pályán, mely igencsak megsínylette az időjárás támasztotta nehézségeket, s ez sem könnyítette meg a szűk kerettel rendelkező dél-zalai csapat helyzetét. A vendéglátók ugyanakkor küzdöttek az előre eltervezettek szerint, s ennek a találkozó hajrájához közeledve meg is lett az eredménye: Szollár Bernadett betalált a 78. percben. A nagykanizsaiak játékosa így már 15 találatnál jár a szezonban, az FCN pedig biztosan tartja ötödik helyét a táblázaton.

- Nehéz pályán lényegében végig a mi elhatározásunk szerint alakult minden a végig védekező ellenlábasunkkal szemben, aminek végül győzelem lett az eredménye – összegzett a kanizsaiak edzője, Benedek József.

P.L.