Két vesztes mérkőzés után, ismét nyerni tudott az FC Nagykanizsa

 A piros-kékek vasárnap hazai környezetben fogadták a Kelen SC-t. Az öt hiányzó ellenére, magabiztosan, 3-0-ra múlta felül ellenfelét Gombos Zsolt csapata. Miután a közvetlen rivális, Puskás Akadémia II. kikapott Veszprémben, újra 3 pontos előnnyel áll a tabella harmadik helyén a kanizsai egyesület. 

Volt min törnie a fejét a kanizsai stábnak a kezdő sípszó előtt, hiszen Szabó Patrik és Szanyi Krisztián eltiltás, Kovács György sérülés, míg Szökrönyös Dániel és Józsa Ádám betegség miatt nem szerepelhetett a 26. fordulóban. Így Török Milán és Béli Milán is először kapott kezdőként szerepet a tavaszi szezon során.  Az első komoly lövés éppen utóbbi játékos nevéhez fűződik, de próbálkozását kitolta az egész mérkőzésen jó teljesítményt nyújtó Czerula. Nagy fölényben játszott a Kanizsa, de ehhez igazán nagy helyzet sokáig nem társult, aztán a játékrész közepén Török maradt le milliméterekkel Lőrincz beadásáról. De a következő bal szélről vezetett akcióhoz már eredmény is társult.A büntetőt Béli Milán értékesítette. A második kanizsai gólhoz az első félidőben Kovalovszky állt a legközelebb, aki mintegy 30 méterről kínálta meg a vendég kapust, de Czerula védeni tudott. Aztán a játékrész hajrájában a semmiből egyenlíthetett volna a Kelen, de Borsi jó érzékkel lépett ki a kapujából.

A szünetben kettőt is cserélt Bordán Csaba, ami jót tett a csapatának, hiszen a második játékrész első 10-15 perce kiegyenlített játékot hozott. Ekkor Kulánda egyenlíthetett volna, de lövését védte Borsi. A hullámzó időszak végén Kondor harcolt ki újabb büntetőt, amit a sértett értékesített is. Ebből már nem tudott felállni a Kelen, és 8 perccel később, egy mintaszerű kontra végén, újabb gólt szerzett a Kanizsa.   Ezt követően leült a meccs, Lőrincz Bencének volt még néhány próbálkozása, de újabb gól nem esett. Bordán Csaba elismerte, megérdemelten nyert a Kanizsa. Ugyan volt két rövid periódusa a Kelennek, amikor másként is alakulhatott volna a meccs, de a vendégek szakvezetője szerint ilyen védekezési hibák nem férnek bele az NB III. jobb csapatai ellen sem.

– Tavaly mikor találkoztunk, már 11 pontunk volt, most ebből csak kettőt sikerült megszerezni. Valóban beragadtunk egy picit a tavaszi rajtnál, ami nem jó. Ami talán jó, hogy aki látja a mérkőzéseinket tudja, általában szoros, jó minőségű meccseket tudunk játszani. De sajnos a hiba egyelőre benne van a játékunkban. Akár a védekezés részében, akár a helyzetkihasználásunkban. S ez a fő probléma – nyilatkozta Bordán Csaba, a Kelen SC vezetőedzője.

Fontos győzelem volt, hiszen hullámvölgybe kerültünk – hangsúlyozta Gombos Zsolt a mérkőzés után. A kanizsai vezetőedző szerint az is pozitív, hogy nem kaptak gólt, ráadásul ezt a teljesítmény több alapember nélkül érte el a dél-zalai együttes.

– Mondhatni, ezer sebből véreztünk. Eltiltottak mellett betegek, sérültek is voltak a héten, ráadásul a mostani keretből is két játékosom, a 14 mezőnyjátékosból, János Norbi és Kretz Bálint is csak 2 edzésen vett részt. Nem volt egyszerű a helyzetünk, de úgy gondoltunk, s azért is nem beszéltünk erről, hogy ezt meg kell oldani a rendelkezésre álló játékosokkal. Meg is oldottunk. Nyilatkoztam már, hogy hullámvölgyben vagyunk, hiszen volt két elveszített rangadónk, így ez a győzelem nagyon kellett – értékelte a találkozót Gombos Zsolt, az FC Nagykanizsa vezetőedzője.

A tabella alapján a következő forduló esélyese is a Kanizsa lesz, hiszen a 19. helyen álló Zsámbékhoz látogatnak a piros-kékek.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)