Kikristályosodó erőviszonyok

facebook megosztás

A dél-zalai végekről a Szepetnek labdarúgói a Zalaszentgrót csapatát fogadták az első osztály küzdelmeiben, míg a Sáska a Tarr Andráshidához látogatott a bajnokság 16. fordulójában. A Semjénháza SE március 19-én, vasárnap a Lenti TE otthonába hivatalos, ott a találkozó 15 órakor kezdődik.

Szepetnek SE (4.) – Zalaszentgróti VFC (3.) 1-2 (1-1)

Zalai I. osztályú labdarúgó-bajnokság, 16. forduló. Szepetnek, 100 néző. Vezette: Lakics (Miszori, Rózsás). G.: Bános (38.), illetve Horváth D. (40), Ferenczi (72.).

Szepetnek: Szekeres P. - Szabó Be., Dömötörfy, Rákhely, Baksai, Csavari, Déri (Farkas R., 61.), Dömötör, Nagy T., Bános, Orsós R. Edző: Németh István.

Zalaszentgrót: Osbáth – Penczák, Buzási, Csik, Pődör, Baráth, Horváth D., Gájer (Kiglics, 77.), Iberhart, Lampert (Molnár Zs., 65.), Ferenczi. Edző: Jankovics Péter.


A versenyfutás talán a bajnokság élbolyáért is ment a Szepetnek - Zalaszentgrót mérkőzésen, melyből a sötét szerelésben játszó szentgrótiak jöttek ki jobban

Fotó: PL

Lényegében a találkozó tétjének akár azt is tekinthettük, hogy a Szentgrót egy esetleges sikerével „végleg” meghatározza azt a vezető hármast (Csesztreg-Semjénháza-Zalaszentgrót), mely kisajátíthatja magának a bajnoki dobogót, bár ne feledjük, még csupán a pontvadászat 16. fordulójában járnak a csapatok. Amikor az első félidő hajrájához közeledve már hiányolni kezdte volna a publikum a meccs menetének jót tevő találatot, Orsós Roland bal oldali elfutása után a középre adást Bános Levente pofozta a hálóba. Az már a házigazdák balszerencséje volt, hogy szinte még le sem ülepedhetett bennük a vezetés érzete, lesipuskásként Horváth Dávid egyenlített máris. A második játékrészben időnként kissé már csapkodóvá vált a játék, s idővel Ferenczi Dávid volt az, aki a 72. percben remek egyéni alakítását követően, befűzve kis területen ellenfelét, lényegében a kapuval szemben a hálóba juttatta a labdát. A Szepetneknek ideje ugyan még lett volna arra, hogy eredményes legyen, de átütőerő ezúttal nem volt futballjában, így a Zalaszentgrót a győzelmével lényegében le is szakította magáról a középmezőnyt.

A Horváth-Méh Kiskanizsai Sáskák SE a Tarr Andráshida SC vendége volt, s ha nem is billent fel a pálya a hazaiak javára, az ellenben tény, hogy a gólokat ők szerezték és 1-0-s félidőt követően 3-0-ra nyertek a korábbi NB III-as klub labdarúgói, az ASC góljait Fülöp Soma, Szabó Barnabás, valamint Sipos Krisztián jegyezték – a Sáska a tabella 11. helyén áll.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.