Kipucolják a Sió siófoki mederszakaszát

facebook megosztás

A Víz Világnapja alkalmából több évnyi szemetet kezdtek összeszedni a vízügyi igazgatóság munkatársai a Sió-csatorna három kilométer hosszú, siófoki mederszakaszán szerdán reggel.    

Kravinszkaja Gabriella, a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság balatoni kirendeltségének vezetője az MTI-nek elmondta, mivel a Balaton alacsony vízállása miatt régóta nincs vízeresztés a tóból, a Sióban minimális a befolyókból becsordogáló víz, és jól látszik a rengeteg szemét, amit a lakosság és a turisták beleszórtak az elmúlt évek alatt.    

A tervek szerint két napig fog tartani a városi csatornaszakasz hulladékmentesítése.    

A kirendeltségvezető beszámolója szerint az első két órában már tíz zsáknyi szemetet gyűjtöttek össze. A helyenként meredek rézsű miatt köteleket is be kell vetni a teliszedett szemeteszsákok partra juttatásáért. A 2,8 kilométer hosszú meder-szakasz eddig hulladék-mentesített részéből kikerült már fél biciklitől kezdve a törött műanyag székig sok minden. Az összegyűjtött szemétben rengeteg a petpalack, sörösdoboz, autógumi, horgászszerelék és egyéb kommunális hulladék - mondta a kirendeltség vezetője.

MTI

(Borítókép: Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.