Kissé későn rendezték soraikat

A tabella-szomszédjához látogatott a tavaszi szezonja nyitányán az FC Nagykanizsa női NB II-es labdarúgó együttese, s a Pénzügyőr SE otthonában gyakorlatilag egy félidő előnyt adva a házigazdáknak szenvedett vereséget.

Pénzügyőr SE (6.) – FC Nagykanizsa (5.) 3-2 (2-0)

NB II Nyugati csoport női labdarúgó-mérkőzés, 12. forduló. Budapest. Vezette: Décsi. G.: Mirzai (18., 56.), Molnár Ró. (27.), illetve Nagy-Fáró (62.), Szollár (82.)

FC Nagykanizsa: Andor – Balassa D., Németh P., Molnár II Re., Szokol D., Sóstai, Pintér D. (Molnár I Re., 63.), Gergelics, Szollár, Szabó Zs., Nagy-Fáró. Edző: Benedek József.

Az ötödik kanizsaiak nem alaptalanul reménykedtek a tavaszi kezdésük sikerességében, hiszen hat ponttal előzték meg a Pénzügyőrt a tabellán, de az idénykezdés alaposan rányomta bélyegét játékukra. A meccs kezdeti szakaszában a játék minden szegmensében elmaradtak az FC Nagykanizsa játékosai a várttól, a hazaiak vezetése, majd rá tíz percre esett második góljukat követően lényegében abban a szakaszban az úgymond túlélésért játszottak a kanizsaiak. A második félidő is lényegében úgy folytatódott, hogy akár még csúnya vége is lehet, viszont idővel rendezte sorait a kanizsai együttes. Lényegében a teher nélküli játék egyszeriben változtatta meg a koncentrációt, a szépítés után feljöttek a dél-zalaiak, s az újabb találatuk egyben azt is jelentette, hogy vissza is tudtak jönni a mérkőzésbe. A mérkőzés utolsó harmadában már voltak helyzetei a nagykanizsai csapatnak is, s ha ezt a fajta lendületet hozzák a hazai bajnokijukon, a Pécsi VSK ellen az jól is jöhet ki, mely pontokban is realizálódhat.

- Amennyiben fejben képesek leszünk összeszedetten a mérkőzésre koncentrálni, jó esélyünk lesz jó eredményt elérni a hazai meccsünkön a hétvégi folytatásban” – foglalta össze érzéseit a mérkőzéssel kapcsolatban Benedek József edző.

P.L.