Kitekintő: a varázsa még mindig létezik

facebook megosztás

Talán még nem a leginkább nézőbarát időszakban, vagyis március elején rendezték, de vasárnap délután is összejött majd' 300 néző az FC Napred – Szerdahely FC foci-bajnokira Zala harmadik vonalában, annak is Déli csoportjában.

A két szomszédos település együttesét kimondottan nagy távolság választja el a tabellán, hiszen az ezúttal vendégként bemutatott Tótszerdahely legénysége listavezető a III. osztály Dél-csoportjában, míg a házigazda Tótszentmárton jelenleg a tizenegyedik a táblázaton.


Ha időnként kellett, a szerdahelyiek a gólvonal előtt is önfeláldozóan mentettek a szentmártoni szögleteket követően

Fotó: Polgár László

Lényegében ennek megfelelően alakult a találkozó eredménye, pedig Mihovics Péter góljával még a Napred szerzett vezetést. A zöld-fehérek amit tartott a lendületük, bírták az iramot lelkesedéssel a Szerdahellyel szemben, így a félidő döntetlennel ért véget, hiszen Matyók Martin büntetőből egyenlített a fekete-fehérektől. A második játékrész a hazaiak időnkénti ellencsapásai mellett vendég irányítást hozott, mely góljaik számában is megnyilvánult, így 5-2-re nyert a mezőny listavezetője (Matyók Milán nem akart lemaradni Martintól, vagyis mindketten dupláztak, s még Péter Ákos is beköszönt), míg a vendéglátóktól Rodek Ákos tudott még szépíteni 4-2-re. S hogy a rangadó őriz-e még valamint korábbi fényéből? Nos, a kitelepült pattogatott kukorica-árus, vagy éppen a babakocsit tologató ifjú anyukák, a kutyusukat sétáltató fiatalok is még arra engednek következtetni, ez az esemény bizony még jó ideig A focimeccs marad Nagykanizsa környékén, valamint azon túl is Dél-Zalában.

Zalai III. osztály Déli-csoport, 15. forduló:

FC Napred (11.) - Szerdahely FC (1.) 2-5 (1-1)

Tótszentmárton, 300 néző. Vezette: Hegedüs M. (Vass Zs., Husz T.)

G.: Mihovics P. (23.), Rodek Á. (87.), illetve Matyók Ma. (35., 71. - az elsőt 11-esből), Matyók Mi. (63., 90.), Péter Á. (77.)

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.