Kiváló védekezéssel győzött a női kézilabdacsapat

Megszerezte szezonbéli második győzelmét a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata. Baranyai Zsolt tanítványai az NB II Dél-nyugati csoportjának legutóbbi játéknapján magabiztosan, 30-18-ra verték a SZISE U22-es gárdáját a Kanizsa Arénában.

Ősszel a Szent István SE fiataljai nyolc góllal verték a dél-zalaiakat és a kanizsai mérkőzés sem kezdődött jól hazai szempontból, tíz percet követően 7-2-re vezettek a vendégek. Egy időkérést követően a Tungsram elkezdte ledolgozni a hátrányát és a huszadik minutumban már döntetlen volt az állás. A kanizsaiak védekezése összeállt az első félidő hajrájára, Dudora Nikolett hosszú perceken keresztül nem kapott gólt, a támadások közül pedig többet is sikeresen fejeztek be Kovács Boglárkáék, így 14-10-el fordultak a csapatok. A játék képe a második játékrészre sem változott, a SZISE játékosai hosszú percekig nem tudták bevenni a kaput, a hazaiak viszont sorra szerezték a gólokat és a 43. percben már tízre növelték a különbséget. A hajrában már csak az volt a kérdés, hogy mennyivel fog győzni a pályaválasztó, a végeredmény 30-18 lett.

– Az elején nem úgy mentünk bele a mérkőzésbe, ahogy kellett volna. Amint védekezést váltottunk, megzavartuk az ellenfelet és azzal, hogy végigkísértük az ellenfelet szinte alig tudtak gólt lőni. Ezzel fel tudtunk zárkózni a mérkőzésen és már a félidőben is négygólos előnyünk volt. Onnan már csak növeltük az előnyünket és azt gondolom, hogy magabiztos győzelmet arattunk – értékelte a mérkőzést Baranyai Zsolt, a Tungsram SE Nagykanizsa vezetőedzője.

A győzelemből Dudora Nikolett 12 védéssel, Szmodics Dóra és Szmerk Lara 5-5 góllal vette ki a részét, a házi gólkirály Krenner Fanni pedig kanizsai szezoncsúcsot jelentő 13 alkalommal talált be. A dél-nyugati csoport góllövőlistájának második helyezettje elégedett volt a játékával, szerinte azonban az eredmény a csapatmunkát is dicséri.

– Maximálisan meg vagyok elégedve, de ez igazából csak a csapattársaimnak köszönhető. De mindig van jobb, lehetett volna most is, de összességében nem panaszkodom – fogalmazott Krenner Fanni, a Tungsram SE Nagykanizsa kézilabdázója.

Sikerével a Tungsram SE nagy lépést tett a bennmaradás felé, mivel három pontra növelte előnyét a sereghajtó Hévízzel szemben és beérte pontszámban legutóbbi ellenfelét. A kanizsai hölgyek szombaton Székesfehérvárott lépnek pályára, majd április 15-én a Tungsram-csarnokban fogadják a Mohácsot. Az egyesület férfi csapata szintén játszotta hétvégén és a 10 gólos Csordás Marcell vezérletével, 33-25-ös győzelmet aratott Siklóson, így listavezetőként fogadja a második Hőgyészt szombaton az Arénában.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)