Lego-kiállítás várta az érdeklődőket hétvégén a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban

facebook megosztás

Lego-kiállítás várta az érdeklődőket hétvégén a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban. A résztvevők különböző filmjeleneteket és épületek méretarányos másait tekinthették meg a tárlaton.  

Az érdeklődők előtt megelevenedett a Csillagok háborúja egy-egy jelenete, de egy versenypályát és a világ egyik legnagyobb repülőterét is megnézhették. A kiállítás különlegessége, hogy nem komplett készleteket láthatnak a látogatók, hanem több évtized gyűjteményét építik össze Falusi Zoltánék a megfelelő összhatás érdekében. A szervező szerint ezzel próbálják meg sugallni a legendás dán építőkocka legfontosabb értékét, vagyis, hogy bármit meg lehet alkotni a kreativitással.  

– A római dioráma most lesz 10 éves idén. Nem egyszerre épült az egész, elkezdtem a cirkusszal 10 éve, a következő évben épült a Pantheon, aztán szép sorjában. A legutóbbi része az amfiteátrum a gladiátorokkal, az például tavaly készült el. Akkor lett ilyen komplett egész, hogy körbe össze lehetett állítani, mert korábban csak ilyen egysoros volt – nyilatkozta Falusi Zoltán szervező.

A kiállításon minden generáció megtalálhatta a neki tetsző maketteket, járműveket. A szülők közül sokan úgy érezték, hogy a gyerekkorukat idézték vissza a látottak.

– Nekem is gyerekkorom része a Lego, kiskoromban nekem is voltak, de akkor még ilyen alapok voltak, még nem volt annyira sok fajta. De nagyon szerettem én is mindig legozni, pedig már 43 éves vagyok, de abszolút gyerekkorom óta az életem részévé vált a Lego tulajdonképpen – mondta el Boromisza Sándor.

A legfiatalabbak az építmények megtekintése mellett alkothattak, de egy kapcsoló segítségével a hullámvasutak, vonatok modelljeit is működtethették. Persze akadt olyan ifjú látogató, akinek megvolt a kedvence a kiállított alkotások közül. 

– Nagyon jó ez a kiállítás, és ez a sok Lego nagyon jó, a Star Wars-os is nagyon jó – tette hozzá Boromisza Zsombor.

A szervezők stábunknak elárulták, hogy idén az egész országot igyekeznek bejárni a Legoból készült alkotásaikkal. A kiállítással bővebben foglalkozunk Családias című magazinműsorunk későbbi adásában.  

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.