Magabiztos győzelemmel tért haza Zsámbékról az FC Nagykanizsa

4-0-s győzelemmel érvényesítette a papírformát a kiesőjelölt Zsámbék otthonában az FC Nagykanizsa vasárnap délután. A dél-zalai gólokon a duplázó Lőrincz Bence, Kószás Krisztián és Kovalovszki Máté osztozott.

A Kelen elleni győzelem során Gombos Zsolt több kulcsemberét is kénytelen volt nélkülözni sérülés vagy eltiltás miatt, Zsámbékra viszont erős kerettel utazott a kanizsai csapat, egyedül Béli Milán hiányzott a piros-kékektől. A hazaiak a 19. helyen álltak a mérkőzés előtt, és bár ősszel megnehezítették Kondor Kristófék dolgát, az esélyek egyértelműen a vendégek mellett szóltak. Az első néhány perc eseménytelensége után Szökrönyös Dániel törte meg a csendet, ám hiába cselezte ki már a kapust is, nem tudott gólt szerezni. Ami nem jött össze a vendégek 13-asának, azt megtette a csapatkapitány, Kovalovszki Máté egy szögletet követően megszerezte a kanizsaiak vezető találatát. A vendégcsapat mezőnyfölényben futballozott, amely a 30. percben újabb góllá érett, akkor Kószás Krisztián éles szögből eladott lövése talált utat Terjék Ármin kapujába. A 33. percben egy kapu előtti keveredést követően Szilágyi Adrián is bevette a kaput, ám a szélső találatát nem adták meg, mert a labda már elhagyta a játékteret a partjelző szerint A szünetig nem változott a játék képe, Lőrincz Bence és társai több lehetőséget is kidolgoztak, amelyek azonban nem változtattak az eredményen.

A fordulást követően is maradt a kanizsai dominancia és Lőrincz Bence egy mintaszerű támadást követően, az 57. percben eldöntötte a mérkőzést.  Gombos Zsolt háromgólos vezetésnél cserélte be Török Milánt és János Norbertet, utóbbi játékos főszerepet játszott a negyedik nagykanizsai gólban, amit ismét Lőrincz szerzett. A zsámbékiak legnagyobb lehetőségére 74 percet kellett várni, Borsi Bence azonban bravúrral védte Monori Norbert fejesét. A hajrában nem igazán forogtak már veszélyben a kapuk, így a kanizsaiak magabiztos győzelemmel zárták a találkozót.

A héten két fordulót is rendeznek az NB III. Nyugati csoportjában, így a kanizsaiak célja volt, hogy sérülés, valamint eltiltások nélkül abszolválják a vasárnapi találkozót. Gombos Zsolt vezetőedző stábunknak elárulta, két játékost is azért kellett lecserélni, mert rúgást kaptak a lábukra, ám úgy tűnik nem történt komolyabb probléma.

– Hála Istennek nem izomsérülés, hanem rúgást, illetve stoplival lábfejre kapott rúgást Zsazsa, illetve a másik játékosom is. Nem tudom, hogy három nap alatt rendbe tudja-e hozni Mariann, aki ebben tud segíteni. Remélem, hogy ők rendelkezésre fognak állni, de a fontos az, hogy nincs izomsérülésük. Ez volt a hármas etapban az első mérkőzés, furcsa lenne, ha ezen már kidőlnének a játékosok – nyilatkozta Gombos Zsolt, az FC Nagykanizsa vezetőedzője.

Mivel a Mór győzött Budaörsön, így a Zsámbék visszaesett az utolsó helyre a tabellán. Bodó László, a hazaiak technikai vezetője kiemelte, csapata tanulni érkezett az NB III-ba, így minden meccs után igyekeznek leszűrni a megfelelő konklúziót.

– Más célokért küzd a két csapat, mi egy nagyon fiatal csapat vagyunk, aki nem tud hétről hétre ugyanúgy teljesíteni. 20,8 az átlagéletkorunk, és azért minőségben ez a két csapat óriásit különbözik. Nagyon jó csapattal találkoztuk, ezt tudtuk is, a Kanizsa az összes hibánkat kihasználta, az első két gól nagyon könnyű gól volt, az első kapott gólig nem is játszottunk alárendelt szerepet, az a két gól az egész mérkőzést megszabta – mondta el Bodó László, a Zsámbék SK technikai vezetője.

A kanizsai labdarúgók 27 fordulót követően is őrzik a harmadik helyüket a táblázaton. Kovalovszki Mátéék szerdán az ETO Akadémiát fogadják, majd vasárnap a bajnoki címért küzdő Veszprémmel mérkőznek, szintén az Olajbányász Stadionban.  

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)