Megtartották az első Kova Bajnokságot

A Vajda Margit által megalkotott társasjáték minden korosztály számára szórakoztató lehet, hiszen a szabályai könnyen elsajátíthatóak. A vasárnapi rendezvényen a játék népszerűsítése mellett a közösségteremtés is fontos szerepet játszott.  

A társasjáték megálmodója, Vajda Margit zenepedagógusként sok időt tölt gyerekekkel, a kovakocka ötlete is ebből eredt. A kezdeti próbálkozásokból levont tapasztalatok után alakult ki a végső, három kockából álló játék.

– Ugye hárommal kell játszani, van egy pozíciókocka, ami megmutatja, hogy melyik betűt kell kiválasztani a másik kockán, és a kategóriát is ez alapján kell meghatározni. Az ország-város játékot mindenki ismeri, ezeket a kategóriákat egészítettem még ki egy kicsit fura módon. Vannak benne még összetett szó, tulajdonnév, karakter kategóriák is például. A használati utasításban természetesen leírtam mindent, hogy mit fogadunk el mihez –  árulta el a szabályokról Vajda Margit, zenepadagógus.

A játékhoz oktatóvideó is készült, amelyből mindenki megtanulhatja a pontos szabályokat. A társassal a lexikális ismereteink mellett a nyelvtudásunkat is fejleszthetjük, hiszen már angolul és németül is elérhető. Vajda Margit elmondta, a kovakocka igazi varázsa az egyszerűségében rejlik. 

– Egyszerű és nagyszerű. Az egyszerűségében rejlik talán a varázsereje. A régi ország-várost a mi korosztályunk, meg talán a nálam idősebbek nagyon szerették, ismerték, és ez egy kicsit át lett variálva pörgősebb, mai változatra, hogy a mai gyerekek is szívesen vegyék ezt a kezükbe. Ugye a telefon az nagyon nagy vonzerő, de hogyha ott a kovakocka az asztalon, mint például itt a Cukker Művekben is, bármikor elérhető, bárki bejön mindig van készen játék az asztalokon, lehet játszani –tette hozzá Vajda Margit.

 A szervezők a visszajelzések alapján úgy tervezik, rendszeresen tartanak hasonló eseményeket a jövőben.

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)