Nagykanizsán állt színpadra Koncz Zsuzsa

2023. márc. 24.

A HSMK-ban adott koncertet Koncz Zsuzsa csütörtök este. A csaknem kétórás fellépésen a legendás előadóművész legismertebb slágerei, valamint új dalai is felcsendültek.

A „Szabadnak születtél” koncertturné során az énekesnő egy négytagú zenekarral lép fel, Lengyelfi Miklós basszusgitáron, Tiba Sándor dobon, Maróti Zoltán gitáron kíséri Koncz Zsuzsát, Závodi Gábor pedig a billentyűs hangszereket szólaltatja meg. Utóbbi zenész 1999 óta áll munkakapcsolatban és barátságban az előadóművésszel, akinek lemezein zeneszerzőként, szövegíróként és producerként is közreműködik.  

– Készült egy lemez, az volt a címe, hogy „Miért hagytuk, hogy így legyen?” ami abból állt, hogy régi Koncz Zsuzsa dalokat, akkor ő újra is énekelte, - most jelent meg egy új lemeze, ahol újrahangszereltük, de nem énekelte újra, ez érdekesség - ezt együtt csináltuk, mert nagyon szerette a kiadó és a Zsuzsi is ezt a lemezt és azóta tart a munkakapcsolatunk – nyilatkozta Závodi Gábor zenész. 

Koncz Zsuzsa hat évtizede lépett az előadói pályára, ebben az időszakban összesen 44 lemeze jelent meg. A kanizsai fellépést azonban igyekezték úgy összeállítani, hogy ne csak a múltidézésről szóljon, hanem az előző években kiadott dalok is főszerepet kapjanak.

– Zsuzsi mindig igyekszik úgy összeállítani a műsort, hogy legyenek benne azok a dalok, amiket mindenki ismer, a régi dalok, ugyanakkor legyenek benne azok a dalok, amiket ő mostanában készített. Tehát ez ne legyen egy kimondottan retrokoncert, hiszen ő nem egy kimondottan retroelőadó, aki veszi magának a fáradtságot, hogy pár évente lemezt csinál, és ezeket a koncertjein tudja leginkább promótálni – tette hozzá Závodi Gábor. 

A koncertre megtelt a HSMK színházterme.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)