Nagyot ment a Pannon Egyetem a felvételin

facebook megosztás

Az általános felsőoktatási felvételi eljárás előzetes adatai alapján a Pannon Egyetem számos kategóriában maga mögé utasította az ország felsőoktatási intézményeit. 60%-kal több az első helyes jelentkező, mint tavaly!

Az idei évben összesen 4943 fő adta be a jelentkezését Pannon Egyetemre, ami az előző év hasonló időszakához képest egy kimagasló, 49%-os növekedést jelent.

Ha csupán azokat a jelentkezőket vizsgáljuk, akik első helyen jelölték meg a Pannon Egyetemet, akkor az eredmény még látványosabb: a tavalyi általános felvételi eljáráshoz képest 60%-kal nőtt a jelentkezők száma, ami az országos átlagnak több mint a kétszerese.

Az adatok alapján 2023-ban a 3000 főnél nagyobb jelentkező számmal rendelkező felsőoktatási intézmények között a Pannon Egyetem az egyik legdinamikusabban növekvő egyetem, míg az országos listán az első helyes jelentkezések növekedési tendenciáit tekintve is minden más intézményt sikerült maga mögé utasítania.

A robbanásszerű siker számszerűen azt jelenti, hogy a Pannon Egyetemre első helyen jelentkező hallgatók száma a tavalyi általános felvételi eljáráshoz képest tovább nőtt, 2023-ban tehát a jelentkezők 52%-a magabiztos a választásában, és a Pannon Egyetemen tervezi a jövőjét.

2023-ban az országos listán a 3000 főnél nagyobb állami jelentkező számmal rendelkező felsőoktatási intézmények között szintén a Pannon Egyetemnél a legnagyobb a növekedés mértéke, a tavalyi évhez képest 50%-os az emelkedés.

Idén a legkeresettebb szakok közé került a Pannon Egyetemen a Műszaki Informatikai Kar programtervező informatikus nappali képzése, ezt követi a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar óvodapedagógus levelező képzése, a harmadik helyen a Gazdaságtudományi Kar szerepel a gazdálkodási és menedzsment nappali magyar nyelvű képzésével, illetve a negyedik helyre került a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg, szintén a gazdálkodási és menedzsment szakkal, ugyanakkor elmondható, hogy valamennyi Karunk húzó képzései szépen teljesítettek.

Forrás: uni-pannon.hu

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.