Remek kezdés, nagy fordítással

A felsőházi rájátszást öt induló-ponttal kezdő Újpesti TE otthonában győzött a futsal NB II Nyugati csoportjában a Nagykanizsai Futsal Club legénysége, így ennél jobb rajtról nem is álmodhattak volna a kanizsaiak.

UTE (3.) - Nagykanizsai Futsal Club (4.) 5-7 (4-0)

NB II Nyugati csoport futsal-mérkőzés, felsőházi rájátszás, 1. forduló. Budapest. Vezette: Deme R. (Mákos, Futó). G.: Csernay (6.), Czerman (8., 9. - mindkettőt büntetőből), Gerhardt (13., 27.), illetve Millei (24.), Gyurcsányi (32., 37. - a másodikat büntetőből), Horváth E. (35.), Schuller (37.), Kollár (39., 39.). Kiállítva: Szőke Á. (NFC; 8.)

NFC: Szőke R. - Kollár, Schuller, Szőke Á., Millei. Csere: Szabó Á. (kapus), Füzesi, Horváth E., Gyurcsányi, Szakmeiszter J.


Győztes nyitány a rájátszásban, az NFC az UTE vendégeként győzött a futsal NB II-ben

Fotó: facebook/NFC

Lehengerlően kezdtek az alapszakaszban másodikként záró újpestiek, ráadásul úgy tettek szert négygólos előnyre, hogy a büntetők, no meg egy kiállítás alapján a kanizsaiak csak „nyomozták” a meccs alakulását. Aztán volt ebből is felállás, a szünetben rendezhették soraikat a vendégek, mert Millei Bálint szépíteni tudott. Még innen sem tűnt egyszerűnek a találkozó a dél-zalaiak szempontjából, de a további történések alapján a futsal az a sportág – akár mondjuk a jégkoronghoz hasonlóan -, amelyben pillanatok alatt kicsúszhat a vezető együttes kezéből az irányítás, vagy fordulat állhat be: a találkozó 27. percétől már csak nagykanizsai gólok születtek és szép győzelmet könyvelhetett az NFC. Folytatás jövő hétfő este, hazai környezetben, a Mad Dogs Futsal ellen.

P.L.