Sajátjaként kezelte a cég bankkártyáját, börtönbüntetést kapott felfüggesztve

facebook megosztás

A Zalaegerszegi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a férfinak az ügyében, aki 2019 februárja és decembere között sikkasztott munkáltatójától.

A megállapított tényállás szerint a férfi 2015-től állt egy zalaegerszegi székhelyű cég alkalmazásában, mint gépkezelő. 2018-ban munkáltatója kiállíttatott a férfi nevére egy – a cég számlájához kapcsolódó – bankkártyát, amelyet kizárólagosan a vádlott használt, s a kifizetésekkel utólag kellett elszámolnia. A férfi a kártyával azonban nem a munkáltatója érdekkörében felmerült kiadásokat fedezte, hanem saját megélhetését finanszírozta. Miután a visszaélésekre fény derült, a vádlott munkaviszonyát megszüntették és munkáltatója felhívta, hogy szolgáltassa vissza a részére átadott táblagépet és routert. Ennek a férfi azonban nem tett eleget.

A férfi korábbi munkáltatójának összesen 1.121.204 forint kárt okozott, amelyből az eljárás során 400.000 forint megtérült.

A Zalaegerszegi Járásbíróság a vádlottat bűnösnek találta folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntettében, ezért őt 8 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

A büntetővégzés jogerős – tájékoztatta lapunkat dr. Vándor Virág bíró, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.