Sikeres volt az idei szemétszedő akció a Cserfő-hegyi út mentén

A lakók összefogásának köszönhetően mintegy 400 kilónyi kommunális hulladékot gyűjtöttek be, amelyet a VIA Kanizsa és a Zalaerdő Zrt. segített elszállítani. A zártkerti ingatlan tulajdonosok ötödik éve közösen megszervezik az út menti erdő szélében kihelyezett illegális hulladék felszámolását.

Tavaly márciusban Híradónkban számoltunk be arról, hogy 4 kamerát is kihelyeztek a terület megfigyelésének érdekében, ebből az egyiket egy ismeretlen tulajdonos azóta eltulajdonította. A megfigyelő eszközt a közösség a környezet védelmében pótolni fogja. Az általános probléma ráadásul azóta sem szűnt meg, ismeretlenek folyamatosan helyezik el háztartási hulladékaikat az erdős övezetben. A mostani gyűjtés alkalmával kanapét, sörös dobozokat, hűtőt és más eszközöket is begyűjtöttek.

– A VIA Kanizsa Kft. segített a szemétszedési akcióban és a Zalaerdő Zrt., 15-en voltunk körülbelül a szemétszedésen, hegyi ingatlan tulajdonosok, szemét az sok volt ismételten, volt egy kameralopásunk, de pótoljuk, újabb kamerákat fogunk kihelyezni és nem adjuk fel ezt a szemétszedési harcot – mondta el Dervalics András, szervező.

Baloghné Munkácsi Andrea városgondok kiemelte, hogy példaértékű összefogásnak tartják a Cserfő-hegyiek szemétszedő akcióit.

– Amit mi vállaltunk a VIA Kanizsa Zrt., zsákokat biztosítottunk az ingatlan tulajdonosok részére és ezek elszállítását végeztük el és a hulladékot leadtuk a bagolai hulladék lerakón, ez körülbelül 400 kilónyi hulladékot jelentett, úgy tudom, nagyobb lom jellegű hulladékok is előkerültek az erdő széléről, úgy emlékszem, hogy a Zalaerdő Zrt. vett részt ennek elszállításában – árulta el Baloghné Munkácsi Andrea, a VIA Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Kft. városgondnoka. 

A kamerarendszer hatékonyságát  jól mutatja, hogy több esetben is sikerült azonosítani a területen hulladékot elhelyező személyeket.

K.Vi.

(Borítókép: Kanizsa TV)