Stresszkezelő és elmefejlesztő tanfolyam zajlik Nagykanizsán

Az agykontroll az ország több városában elérhető, dél-Zalában a HSMK ad otthont a foglalkozásoknak.

A stressz, ha elhúzódik, az egészségünkre negatívan hat. Ha megtanuljuk az életben elkerülhetetlen stresszt kezelni, az egészségünket óvjuk – magyarázta Domján Andrea tanfolyamvezető.

– A gyakorlatok abban is segítenek bennünket, hogy ellazult állapotban jobban tudjunk hatni saját magunkra. Hogy megsegítsük a céljaink elérését azáltal, hogy nem csak tudatosan, hanem tudat alatt is átitatjuk egész testünket, lelkünket, minden egyes porcikánkat azzal a céllal, amit szeretnénk elérni. Például, szeretnénk tanulni? Szeretnénk jobb eredményeket elérni? Ezzel az ellazult állapottal, amit begyakorlunk itt a tanfolyamon, sokkal befogadóbbá válik az agy – mondta el Domján Andrea tanfolyamvezető.

Van például egy olyan célunk is, ami nagyon sok embert érint – tette hozzá a szakember. Ez arról szól, hogyan lehet az egészségünket és a boldogságunkat segítő szokásokat beépíteni az életünkbe.  

– A szokások automatizmusok tulajdonképpen. Ha az ember elkezdi mondjuk a dohányzást, akkor már olyan mélyre süpped, hogy az egész tudatalattink megszokja ezt, nagyon nehéz innen tudatosan kirángatni magunkat. Ha szeretnénk egészségesebb szokásokat bevezetni, mondjuk nagyon egyszerűen a tiszta levegő szokását bevezetni, akkor ezekkel a módszerekkel, ebben az ellazult állapotban, ezzel a tölcsérszerű befogadó állapotban meg tudjuk mondani az életünk különböző rétegeinek, hogy hogyan lehetne boldogabban élni – tette hozzá Domján Andrea.

Az agykontrollt oktatók szerint módszereik a mindennapos élet boldogabbá tételét szolgálják, legyen szó egy szenvedélybetegség leküzdéséről vagy az egészségesebb táplálkozásról. Domján Andrea azt tapasztalja, egyre többen keresik ezeket a lehetőségeket, hiszen folyamatosan nő a teher az embereken.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)