Szerény az érdeklődés, megújítaná a Dorottya-napokat Kaposvár

facebook megosztás

Szerény az érdeklődés iránta, ezért hagyományos farsangi rendezvénysorozata, a Kaposvári Dorottya és Futófarsangi Napok megújítását tervezi Kaposvár - mondta Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester a somogyi megyeszékhelyen.    

A településvezető a városi közgyűlés ülésén, a program idei elmaradásának okára vonatkozó interpellációra adott válaszában beszélt arról, hogy a Dorottya-napok a mostani formájában már nem jelent komoly vonzerőt, legutóbb 50-100 ember volt kíváncsi rá.    

Kaposvár ugyanakkor nem vesztette el végleg farsangi rendezvényét - hangoztatta Szita Károly. Ehhez konkrétumok említése nélkül annyit tett hozzá, hogy a megújuláshoz új koncepcióra és több pénzre van szükség.    

A Dorottya-napok a város egyik legrégebbi, több mint három évtizedes múltra visszatekintő, évente megrendezett kulturális eseménye, amelyen felidézik Csokonai Vitéz Mihály Dorottya, avagy a dámák diadala a Fársángon című vígeposzát.    

A mű alapjául egy 1798-ban Kaposváron megrendezett bál szolgált, amelyen a költő is részt vett, és az ott szerzett élményei ihlették a mű megírására.    

A háromnapos fesztivál programja hagyományosan Csokonai Vitéz Mihály szobrának megkoszorúzásával, a kaposvári ifjak részvételével zajló Deák farsanggal veszi kezdetét. A fő program a Dorottya kisasszony és a Karnevál herceg által vezetett maskarások belvárosi felvonulása.    

A Dorottya-napok lehetőséget biztosítanak a Csiky Gergely Színház művészeinek, Kaposvárhoz kötődő zenekaroknak, táncegyütteseknek a bemutatkozásra és egyebek mellett futóverseny megtartására is.

MTI

(Borítókép: kapos.hu)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.