Tar Mihály reagált a Médiaház támogatását érintő vitára

A Balogh László által benyújtott 50 milliós javaslat helyett 139 millió forintos támogatást szavazott meg az önkormányzat a legutóbbi közgyűlésen a Kanizsa Médiaház számára. A döntés heves vitát váltott ki a városatyák körében, Tar Mihály, a cég ügyvezetője reagált ezekre a felvetésekre.

A városatyák a március 10-i közgyűlésen szavaztak a város költségvetéséről. Az egyik legnagyobb vitát a médiaház dotációjának kérdése generálta. A Balogh László által benyújtott tervezetben szereplő összeghez képest jelentősen emelkedett a Médiaház támogatásának mértéke. Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője szerint a most megítélt támogatás – az inflációt figyelenbe véve – így sem éri el azt a mértéket, amelyet a cég, az előző önkormányzati ciklusban kapott. 

– Ez a polgármesteri magatartás arra irányzott elő, hogy amikor az ő szájuk íze szerint, az ő kézivezérlésükkel készült mind a Kanizsa TV műsora, mint a Kanizsa Újság és minden oldalon vagy Cseresnyés Péternek, vagy az aktuális polgármesternek, de valakinek szerepelnie kellett, az ellenzéknek meg leginkább sehol sem. Akkor megérte nekik finanszírozni 140 millió foritot meghaladó összeggel évente a céget – jelentette ki Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője.

A költségvetéssel kapcsolatban leginkább Szabó Szilárd és Bizzer András alpolgármester fejtette ki véleményét, amely szerint a jelenlegi formában nincs szükség a Kanizsa Újság fenntartására, mert már az idősebb korosztály tagjai is leginkább online olvassák a tartalmakat. Tar Mihály, a Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft. ügyvezetője szerint ugyan egyre inkább nő az online megtekintések száma, ám ő is folyamatosan találkozik olyan visszajelzésekkel, amelyek hiányolják az újságot, ha fizikai formában nem jut el az adott címre.

–Természetesen azt mi is látjuk, meg mindenki látja, nem kell ehhez feltalálni a spanyol viaszt, hogy az elektronikus felületek. Az internetes felületek hódítják a teret elég rendesen ezektől az előbb általam konzervatívnak mondott megoldásoktól. De még mindig szeretik az emberek lapozgatni és kézbe fogni, érezni a papírt, még akár a szagát is az újságnak – hangsúlyozta Tar Mihály. 

Az ügyben kerestük Szabó Szilárdot is, ám a helyi Fidesz-frakció vezetője nem reagált, amennyiben ez változik, természetesen arról is tájékoztatjuk nézőinket. Tar Mihállyal és Fodor Csabával bővebb beszélgetést láthatnak mai Napi Kanizsa című műsorunkban.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)