Változékony, sokfelé szeles idő várható a hétvégén

facebook megosztás

Változékony idő várható a hétvégén és több hullámban kell esőre számítani. Átmenetileg visszatérnek a fagymentes éjszakák, az erős szél pedig vasárnap helyenként viharossá fokozódik - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.    

Pénteken délelőtt gyengén felhős, napos idő várható, majd késő délelőttől északnyugat felől újra megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, így délutánra mindenütt erősen felhős lesz az ég. A nap második felétől többfelé várható eső, zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. Szinte országszerte megélénkül, a Dunántúlon időnként meg is erősödik a déli, délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 Celsius-fok között valószínű.    

Szombaton felhőátvonulások várhatók hosszabb-rövidebb napsütéssel. Szórványosan előfordul eső, zápor, helyenként zivatar. A nyugati, északnyugati szelet több helyen erős lökések kísérik. Hajnalra 3 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet, délutánra 13 és 19 fok közé melegszik fel a levegő.    

Vasárnap felhőátvonulásokra kell számítani több-kevesebb napsütéssel. Szórványosan valószínű eső, zápor, helyenként zivatar. Sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északnyugati, északi szél. A minimum-hőmérséklet 1 és 7, a maximum 10 és 18 fok között alakul.

MTI

(Borítókép: Kovács Tamás/MTI)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.