A Platán sor és a Teleki út rekonstrukciója továbbra is vitát gerjeszt a politikai oldalak között

facebook megosztás

Minden egyeztetésre és a lakossági fórumra is kapott meghívót a polgármester – hangsúlyozta Berta Krisztián a Kibeszélőben. Mint ismert: mintegy 900 millió forintos víziközműhálózat-rekonstrukció indul a Platán soron és a Teleki úton. Balogh László a közösségi oldalán kritizálta Czirákiné Pakulár Juditot, mondván a Városfejlesztő ügyvezetője nem avatta be a beruházás részleteibe, és a lakosságot sem tájékoztatta kellő időben és megfelelő módon.

 Kedd este osztotta meg a helyi Fidesz posztját a városvezető, megjegyezve azt is, hogy a Teleki utcára már múlt héten kikerültek a 30 km/órás sebességkorlátozó táblák a trafibox közelében. A Fidesz Dél-Zala az írásában már azt a kérdést is felteszi, vajon húsvéti ajándéknak szánta-e az ügyvezető az esetleges büntetéseket. A tegnapi Kibeszélőben is érintették a témát Tar Mihály vendégei. Berta Krisztián hangsúlyozta: a Fidesz mindig szóvá teszi, ha az ÉVE politikusai nem mennek el egy megbeszélésre, ehhez képest az önkormányzati képviselő szerint Balogh László – a megkeresésük ellenére – folyamatosan távol maradt a projektegyeztetésekről.

– Lehetősége lett volna a polgármester úrnak és a fideszeseknek is tájékozódni, hiszen a Teleki utcán nem teljes egészében én vagyok a képviselő, hanem csak a Tavasz-Rózsa kereszteződésig, s azon túl már fideszes képviselője van a körzetnek. De nem igazán láttuk ebben a témában sem az aktivitását képviselő úrnak, ahogy a frakciójának és polgármester úrnak sem. Amire polgármester úr hivatkozik, hogy nem tudott semmiről…csak el kellett volna olvasnia az e-mailjeiben a meghívókat, a folyamatos egyeztetésekre, s a lakossági fórumra is, hiszen sem az egyeztetéseken nem képviselte magát polgármester úr, sem a lakossági fórumon – mondta el Berta Krisztián, az ÉVE önkormányzati képviselője.

Az a vád is érte kormányoldalról a Városfejlesztőt, hogy a lakosságot sem tájékoztatta a projektről. A Kanizsa Médiaház először 2022. szeptember 23-án számolt be arról, hogy nyert a projekt. Tavaly november 2-án arról is hírt adtunk, hogy megtartották az első egyeztetést, ezen Balogh László nem vett részt. Legutóbb pedig forgattunk a lakossági fórumon is, amit március 27-en tartottak. De a megyei napilap és a zalakocka is beszámolt arról, hogy április 3-án elkezdődik a munka. zaol fotó Ami az esetleges büntetéseket és a 30-as táblákat illeti, megkerestük a rendőrséget, de azt a választ kaptuk, hogy erről a témáról a vármegyei kapitányság hivatalos választ nem adhat ki. Úgy tudjuk, a trafiboxot nem állították át, és valószínűleg a munkálatok idejére más helyszínre fogják helyezni. 

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.