Húsvétkor is ételt osztott a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat

facebook megosztás

Húsvéti ételosztást szervezett a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat és az ANOSZTRU Országos Egyesület. A kétnapos akció során mintegy száz rászoruló kapott meleg ételt a Bogdán János Cigány Kisebbségi Közösségi Házban.

Évek óta minden karácsonykor oszt ételt a nemzetiségi önkormányzat, de az élelmiszerárak emelkedése miatt idén februárban is megtartotta a jótékonysági akcióját a csoport. A szervezők úgy döntöttek, 2023-ban húsvétkor is várják a nélkülözőket. Teleki László kiemelte, korábban tartós élelmiszert osztottak ilyenkor, viszont azt tapasztalja, hogy naponta 10-12 fő is betér a közösségi házba valamilyen támogatásért, így fontos volt, hogy ők meleg ételhez jussanak az ünnepre. 

– Pozitív elgondolás volt, hogy tartsunk egy ételosztást azoknak, akik rászorultak a városban vagy a város környékén lakóknak, azért is mert húsvétkor – az információink szerint – az első nap, tehát húsvét vasárnapján sehol nincsen ételosztás Nagykanizsán. Azt gondoltuk, hogy nem szabad, hogy éhezzenek azok az emberek, akik rászorulnak egy tál meleg ételre –nyilatkozta Teleki László, a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Vasárnap sonkával, tormával, fehér kenyérrel és festett tojással, hétfőn pedig pörkölttel és tésztával várták a rászorulókat. A két nap során mintegy 150 adag készült, így volt, aki kétszer is ételhez jutott.

– Több mint 100 főre készültünk, de 70-80 adagot szoktunk kiadni. Annyian biztos jönnek, a többit pedig repetában szoktuk kiadni. Volt olyan, amikor a 100 főt elértük, de az a ritkábbik eset. A 70 és a 100 közötti létszám a mérvadó, az biztos, hogy fog jönni – tette hozzá Teleki László.

A húsvéti ételosztást – amelyen a kanizsai önkormányzati képviselők közül Horváth Jácint vett részt – hagyományteremtő jelleggel bonyolították le, így a karitatív eseményt jövőre újra megrendezik.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.