Húsvétkor is versenyeztek a helyi dartsklubban

facebook megosztás

Húsvéti versenyt rendezett az egyesület törzshelyén a Free Hill Darts Club. A megmérettetésen a játékosok ezúttal nemcsak egyéniben, hanem párosban is próbára tették tudásukat.

A kanizsai egyesület rendre az ünnepi időszakok köré szervezi a tornáit, a városi bajnokságot az év utolsó napjaiban bonyolítják le, de pünkösdkor és az újév első hetében is rendeztek versenyt. A speciális időpont miatt ezúttal dupla versenyre várták a résztvevőket.

–Úgy gondoltuk, hogy ez a húsvétvasárnap alkalmas arra, hogy csináljunk egy nagyobb megmérettetést. Ezért is csináltunk két versenyt egy nap, délelőtt egy párosversenyt, majd délután lesz az egyéni, ahová elég sok a jelentkező, egy 50 főre számítok. A következő versenyünk – a ligán kívül – vasárnap lesz, ez a kettő lesz akkor, mert az ünnepekre esik –  árulta el Horváth Balázs a Free Hill Darts Club elnöke.

Legutóbb tavaly márciusban rendeztek párosversenyt a Free Hill kötelékében, a mostani megmérettetésen 22 duó indult. Ahogyan az már megszokott, a résztvevők nemcsak Nagykanizsáról, hanem az ország számos városából érkeztek. 

–Két éve kezdtem el igazoltan játszani, nekem az életemet jelenti a darts, itt találtam meg magamnak a boldogságot. Eljöttünk a klubba húsvétvasárnap, mert nagyon jó a verseny, nagyon jó a közeg és szeretünk ide járni –mondta el Dobos Dávid,  a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület játékosa.

Dobos Dávid Neumajer Gergővel nevezett be a párosok közé, korábban ellenfelek voltak, most viszont sikeresen szerepeltek együtt, miután Békési Balázs és Neumajer Krisztián legyőzésével megnyerték a versenyt. Gergő, a győztes duó tagja egy fontos állomásként tekintett a kanizsai megmérettetésre.

–Nyolc éve dartsozom, az első évben megkaptam az év reménysége díjat, utána egy hosszabb időt ki kellett hagynom szakadás miatt, de visszatértem. A célom, hogy visszaépítsem magam és a jövőben újra magyar bajnokságokért küzdhessek –jegyezte meg  Neumajer Gergő, a Pécsi Darts Club játékosa.

Az egyéni küzdelmek során Torda Tibor hódította el a győztesnek járó trófeát Ágoston Károlyt, Simara Sámuelt és Antal Gergelyt megelőzve.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.