Kétszer is megtöltötte a HSMK-t a Padlás

facebook megosztás

Ismét bemutatták a nagysikerű „A  Padlás” című musicalt a HSMK-ban, ahol két telt házas előadást is rendeztek. A darabot, amely immáron 25 éve szerepel a magyar teátrumok repertoárjában ezúttal a Veres 1 Színház művészei adták elő a kanizsai publikumnak.

Ezen a padláson „ Ég és Föld között” bármi megtörténhet, akárcsak egy mesében. A mű főhőse egy fiatal tudós, aki megszállottan dolgozik a számítógépén, ám figyelemét folyamatosan megzavarják különféle lények. Az előadás egyik fontos mondanivalója, hogy vannak az életben olyan dolgok és egyének, akiket el kell engednünk, de mégis velünk maradnak egy életen át. Fekete Gábor másodszor játszhatja el Rádiós szerepét, karaktere szerinte egy nagyon tiszta lelkű fiú, aki mindenre próbál megoldást találni.

– Amit mindenképpen ki kell emelni, az az, hogy milyen érzékenységgel vagyunk jelen a világban, ami furcsa, meg szerintem fontos, hogy itt néhány ember van, csak aki látja a szellemeket, ebben a daraban többször, hogy csak az, aki jó ember, akinek jó szíve van. Ez szerintem nagyon, nagyon erős párhuzamban van a mi életünkkel, hogy mennyire tudunk egymásra tekintettel lenni, mennyire vesszük észre a körülöttünk lévőket, és hogy, hogy éljük az életünket –árulta el Fekete Gábor, színművész.

Csáki Edina jelenleg 11 darabban játszik, a Veres 1 Színházban, ahol hetedik éve dolgozik. Tervei között szerepel filmekben és sorozatokban is megmutatni tudását miközben a színpadra is koncentrálna. Kedvenc darabjai között szerepel a Padlás, ahol Sünit alakítja, aki fülig szerelmes a főszereplőbe. 

–Nagyon nagyon mély tartalma van, hiába egy mese musicalről beszélünk. Nekem nagyon szívem csücske ez a darab, már önmagában, hogy szellemekről beszélünk, olyan értelemben, hogy csak az látja őket, akinek olyan tiszta és önzetlen a szíve, mint a gyerekeké. Amikor szoktuk játszani, akkor van olyan, hogy a szellemek kint vannak a nézők között, és akkor ez nekik egy pozitívum, amikor ők nem tudják, hogy egyébként most nekik mi a funkciójuk, hogy miért járkálnak ott, de amikor elkezdődik a darab, rögtön el is hangzik, hogy őket nem mindenki látja – emelte ki Csáki Edina, színésznő.

A musicalben elhangzott dalok közül sok önállóan is nagy sláger lett. A darabot augusztus 22-dikén újra megtekinthetik az érdeklődők a HSMK- ban, akkor szintén a Veres 1 Színház társulata érkezik városunkba.    

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.