Kiválóan szerepeltek a kanizsai diákok a rangos szakmai versenyen

facebook megosztás

Az ország legjobbja lett Korosecz Tamás, a Zsigmondy-technikum diákja a rendészeti és közszolgálati ismeretek versenyén. Az ÁSZÉV szolnoki döntőjében összesen 15 fiatal képviselte Nagykanizsát. Korosecz Tamás mellett még két dél-zalai diák, Hörcsöki Aliz és Jandó Péter zárt a legjobb háromban.

47 diák indult a kanizsai szakképzési centrumból az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén, közülük tizenöten kerültek be a szolnoki fináléba. A döntő első 10 helyezettje 100 többletponttal gazdagodott, a 11. és 20. hely között végzők 50, a 21. és 30. pozíció között zárók pedig 25 ponttal többet kapnak felsőoktatási jelentkezésük során. Bene Csaba, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum kancellárja szerint ezek az eredmények komoly esélyt jelentenek arra, hogy a diákok abban az intézményben tanulhassanak tovább, amelyet elsőként megjelöltek.

– Ez az eredmény nem egy egyéves munkának az eredménye, és nemcsak egy-egy felkészítő tanárnak az eredménye, hanem a tantestületek eredménye, mert ebben az eredményben nemcsak a szakmai tanárnak az effektív munkája van bent, hanem akár a magyar-, történelem-, matematikatanárnak a munkája is benne van. Ez egy közös munka, közös eredmény – nyilatkozta Bene Csaba, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum kancellárja.

A Zsigmondy Vilmos Technikum tanulói közül Jandó Péter a gázipari és fluidumkitermelési ismeretek tárgyból másodikként zárt, Korosecz Tamás pedig megnyerte a rendészeti és közszolgálati ismeretek versenyét. Utóbbi megmérettetés erejét jól jelzi, hogy 40 iskola diákjai küzdöttek a győzelemért.

– A felkészülést elég komolyan vettem, tanáraim nagyon sokat segítettek benne kezdetben. Később önállóan készültem fel, ez elég nagy nyomást helyezett rám, viszont a versenyen nem nagyon éreztem ennek a súlyát. Nagyon magabiztosan tudtam megadni a válaszokat a feladatokra és ennek meg is lett az eredménye – emelte ki Korosecz Tamás, a NSZC Zsigmondy Vilmos Technikum diákja.

 A résztvevők a felkészítő tanárokkal különböző vizsgafeladatokat oldottak meg, valamint a szóbeli számonkérés feladattípusaiból is rutint szereztek. A Thúry-technikumot irodai ügyviteli és vendéglátóipari ismeretek témakörben képviselték.

– Hét diákunk mérettette meg magát az elődöntőn, közülük ketten kerültek be a 30 főt számláló döntőre. Ezen a megmérettetésen Hörcsöki Aliz az összesített eredménye alapján országos harmadik helyezést ért el, Hegedűs Réka pedig országos negyedik lett. Nagyon büszkék vagyunk a tanítványainkra, hogy ilyen kiváló eredményt értek el – mondta el Kalmár Izabella Tímea, a NSZC Thúry György Technikum felkészítő tanára.

Az ÁSZÉV döntőin végzős, technikumba járó diákok vettek részt. Miután a szakképzés felépítése átalakult, így ez volt az utolsó ilyen jellegű verseny.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.