Ma kezdődik a 32. Jókai-napokat Balatonfüreden

facebook megosztás

Pénteken kezdődik a 32. Jókai napok irodalmi és gasztronómiai fesztivál Balatonfüreden, melyet idén a Petőfi-bicentenárium jegyében rendeznek - áll a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.     

A hétfőig tartó rendezvénysorozat egyebek mellett irodalmi esttel, képzőművészeti- és gyermekprogramokkal, valamint a hagyományos Jókai-bableves-főzőversennyel várja a látogatókat.

A pénteki megnyitóünnepség díszvendége Kiskőrös, valamint a kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum lesz.

A rendezvényen mutatják be a Magyar Kultúra folyóirat Petőfi-számát és a fesztiválra minden évben tematikus tartalommal megjelenő Jókai-kiskönyvet Hansági Ágnes irodalomtörténész közreműködésével, amelynek témája Petőfi és Jókai barátsága lesz. A Kisfaludy Galériában az érdeklődők Zalán Tibor költő és Huzella Péter Kossuth-díjas zeneszerző és előadóművész közös irodalmi, zenés estjét láthatják este.    

Szombaton rendezik a Jókai-bableves-főzőversenyt a Koloska-völgyben, a verseny ideje alatt gyerekprogramok, néptánc- és népzenei bemutatók szórakoztatják a látogatókat.     

Vasárnap az Arácsi Tájházban májusfát állítanak a Balatonfüred Néptánc Együttes és a Koloska Néptánc Csoport közreműködésével. A megújult Jókai Mór Emlékházban Praznovszky Mihály irodalomtörténész tart emlékezősétát Petőfi vendégségben Jókainál címmel.     

A Vaszary Galériában a Bak Imre-kiállítás záróeseményeire kerül sor, kurátori tárlatvezetéssel és kerekasztal-beszélgetéssel Földényi F. László esztéta, Fehér Dávid és Rókai Enikő művészettörténészek közreműködésével. A Vaszary Alkotóműhelyben a kiállításhoz kapcsolódó családi alkotófoglalkozást tartanak.     

Hétfőn a város új kortárs kiállítóterében, a Modern Műtár - Szöllősi-Nagy-Nemes Gyűjteményben tárlatvezetés várja az érdeklődőket - áll a közleményben.

MTI

(Borítókép: Jókai Mór Emlékház Balatonfüreden/balatonfured.hu)
 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.