Vita alakult ki a hétvégi autóstalálkozó miatt a Via Kanizsa és a polgármester között

facebook megosztás

Reagált a Via Kanizsa Balogh László Facebook-posztjára, amelyben a polgármester a céget tette felelőssé, hogy „a csúnya fekete gumikörök mellett gumidarabokkal lett tele a parkoló és környéke – a legkisebb utólagos takarítás és ellenőrzés nélkül.” Szabó István vezérigazgató munkatársai nevében visszautasította a felelőtlen magatartásra tett polgármesteri utalást.

Korábbi híradásunkban beszámoltunk róla, hogy szombaton driftbemutatóval és szlalomversennyel egybekötött autóstalálkozót rendezett a Cars Fanatik Klub a Kaniza Aréna mögött található parkolóban. Az esemény a helyi politikába is bekerült, Balogh László tegnap délután közzétett bejegyzése miatt. A város első embere posztjában leírta, hogy a Via Kanizsa egy olyan eseményre adott engedélyt, amelynek a gumiégetés volt a fő attrakciója és emiatt most a terület tele van fekete gumikörökkel, valamint a szétszóródó gumidarabok a takarítás hiányában a környezetben is károkat okoznak. Birkás Nikolett fő szervező hozzászólásában jelezte, hogy a polgármester is engedélyt adott a lebonyolításra.

Ma délután Szabó István a Via Kanizsa Nonprofit Zrt. Facebook-oldalán adott választ a polgármesteri állításokra. A vezérigazgató szerint a program 5-10 év távlatában hiánypótlónak számított és a résztvevőknek maradandó élményt nyújtott, cége pedig rendezvényi közterület-használati megállapodás született. Szabó hozzáteszi, vasárnap reggel személyesen ellenőrizte az Aréna mögötti területet, a keletkezett hulladékot elszállításra alkalmas állapotban találta, a bemutató és verseny során levált gumiabroncs-darabok kézzel összegyűjthető részét pedig a rendezők összegyűjtötték. Hétfőn további takarításokra került sor, amit ma reggel a parkolók és utak gépi seprésével fejeztek be, egyedül csak a guminyomok maradtak meg, amelyek velejárói az ilyen eseményeknek.

A vezérigazgató kitért arra is, hogy egyesek az Ady utca problémáiért is őt teszik felelőssé, miközben a független szakértői vélemény igazolja, hogy a sétálóutca burkolathibái tervezési és kivitelezési hibákra vezethető vissza.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.